Vvoor veilig schoolverkeer

Vijf scholen strijken provinciale premie op

Vijf scholen strijken provinciale premie op

Foto: Vlaams-Brabant

Rotselaar - Vijf scholen uit Rotselaar komen in aanmerking voor een subsidie van de provincie Vlaams-Brabant in het kader van het Dr Mobi project .

De gemeentelijke basisschool Den Drempel uit Werchter krijgt 1.329 euro en de gemeentelijke basisschool 't Centrum heeft recht op 1.287 euro. Ze willen daarmee driewielers en verkeerseducatief materiaal aankopen. De gemeentelijke basisschool Wezemaal ontvangt 4.371 euro voor de aankoop van verkeerseducatief materiaal. Zowel de kleuterschool als de lagere school van De Rank Wezemaal mogen het maximum van 5.000 euro verwachten.

Dr Mobi is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant in het kader van een veilig en milieuvriendelijk schoolverkeer. Scholen konden projecten indienen die het schoolverkeer veiliger en milieuvriendelijker maken. Projecten die goedgekeurd worden kunnen rekenen op een financiële steun van de provincie.

Gedeputeerde voor mobiliteit, Julien Dekeyser is tevreden over de respons van de scholen. "Vorig jaar steunde de provincie Vlaams-Brabant 18 projecten voor een totaal bedrag van 36.000 euro. Dit jaar werden 70 projecten ingediend die samen 182.668 euro opstrijken van de provincie".

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio