Ook de gemeenten worden erbij betrokken

Demervallei krijgt integraal uitvoeringsprogramma

Demervallei krijgt integraal uitvoeringsprogramma

Gemeentebesturen dringen al langer aan bij minister Crevits op een integraal beleid voor de Demer Foto: if

Begijnendijk - Het gemeentebestuur van Begijnendijk zal in de toekomst ook verder betrokken worden bij de verdere uitbouw van de Demervallei tussen Diest en Rotselaar. Het wordt een integraal uitvoeringsplan met alle betrokken actoren.

Een nieuwe overeenkomst tussen de Vlaamse regering, de provincie Vlaams-Brabant, de Demersteden van Diest tot Rotselaar, de nv Waterwegen en Zeekanaal en het Bekkenbestuur Demer zorgt erevoor dat er een nauwere samenwerking komt. Alle initiatieven worden in de toekomst op elkaar afgestemd.

Men streeft naar een betere bescherming tegen wateroverlast, en er zullen maatregelen genomen worden voor de landbouw, de vele bossen, weilanden en moerassen in de vallei. Er komt samenspraak rond projecten zoals het fietsroutenetwerk, de stationsomgevingen en de weekendverblijven. Maar evenzeer maken gemeentelijke projecten deel uit van het actieprogramma.

Er komt een gestrucureerd overlegproces van de Demerevallei om een maximaal draagvlak te verkrijgen voor de uitwerking van de plannen. Er komen verschillende onderzoeken, waaronder een milieueffectenraportage en een maatschappelijke kosten baten analyse.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio