Uylenbergher en domein Chartreuzenberg

Een wijnroute bij Dag van de Ambachten

Herman en Gerda Van Goidsenhoven. Foto: if

Holsbeek - Zzondag 5 februari is het Dag van de Ambachten. Ook de Hagelandse wijnbouwers doen mee en stippelden voor die dag een route uit bij vier wijndomeinen. Twee ervan zijn in Holsbeek gelegen.

Tijdens de Dag van de Ambachten, zondag 5 februari is er ook aandacht voor wijn uit het Hageland. Andre Goemans van Uylenbergher wijnambacht in Sint-Pieters-Rode, Herman Van Goidsenhoven van het domein Chartreuzenberg in Holsbeek, Maurice Wuyts van het Lieman wijndomein in Houwaart en Hugo Bernar van Hageling bio-wijnbouw in Tienen maken deel uit van een wijnroute tijdens de Dag van de Ambachten.

Andre Goemans uit de Matantjesstraat 7 in Sint-Pieters-Rode is bekend van de Uylenbergher wijn. Het is een natuurwijn die ambachtelijk geteeld, gevinifieerd en gebotteld wordt door de familie Goemans die beschikt over de wijngaarden op de Uylenberg. Zondag wordt er uitleg gegeven over de productie, maar men kan er ook proeven en kopen. Men kan er terecht van 10 tot 18 uur.

Herman en Gerda Van Goidsenhoven verwelkomen de bezoekers zondag van 13 tot 18 uur aan de Chartreuzenberg 7 in Holsbeek. Er zijn rondleidingen in de productieruimte met uitleg over de verwerking van de druif tot Hagelandse wijn en mousserende wijn.

Meer info via www.dagvandeambachten.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio