Groensociaal eist duidelijkheid over Rock Werchter

© ggh

© if

© if

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

In een reactie op de mogelijke verhuis van het muziekfestival van Werchter naar Sint-Truiden en de nakende beslissing van de provincie Vlaams-Brabant over een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)stelt gemeenteraadslid Simonne Vandewaerde (groensociaal) dat Rock Werchter de kans moet krijgen om zich duurzaam te ontwikkelen, maar ze eist ook de uitvoering van de gemaakte afspraken.

Guido Govaerts

"Wij willen dat het festival blijft. Er moet echter een evenwicht zijn tussen de kansen die Rock Werchter met het nieuwe RUP dat dinsdag gestemd wordt in de provincieraad krijgt en en de verplichtingen die het moet nakomen. Op dit ogenblik geeft de provincie Vlaams-Brabant een blanco cheque aan de organisatoren. Men sluit overeenkomsten, maar ze blijven dode letter", aldus Vandewaerde.

Zij wordt bijgetreden door Luc Debraekeleer, fractieleider van Groen in de provincieraad. "Zes jaar geleden werd in een vorig plan de creatie van een landschapspark op de festivalweide afgesproken. De deadline voor de aanvang van de inrichting was gesteld op februari 2012. Maar op dit ogenblik is hiervan niets gerealiseerd. Wij willen geen liefdesverklaringen maar zakelijke overeenkomsten zodat de tachtigduizend muziekliefhebbers kunnen blijven genieten zonder een nefaste druk te leggen op natuur en omgeving".

Simonne Vandewaerde eist duidelijkheid dat Rock Werchter in Werchter blijft. "Het zou toch waanzin zijn dat men een plan stemt en onomkeerbare ingrepen uitvoert om een jaar later vast te stellen dat het allemaal voor niets is geweest. Overheidsgeld is er voor het algemene belang op korte en lange termijn", besluit zij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus