Een organisatie van Vlaams-Brabant en de politiezones

Basisschool De Puzzel uit Begijnendijk naar verkeersveiligheidswedstrijd

Basisschool De Puzzel uit Begijnendijk naar verkeersveiligheidswedstrijd

De leerlingen worden getest op fietsvaardigheid en verkeerskennis. Foto: © Ingrid Depraetere

Begijnendijk - De gemeentelijke basisschool De Puzzel uit Begijnendijk neemt zaterdag deel aan de verkeersveiligheidswedstrijd in het provinciedomein in Kessel Lo.

De provincie Vlaams-Brabant organiseert op zaterdag 21 april een verkeersveiligheidswedstrijd in het provinciaal domein in Kessel Lo. Zesentwintig Vlaams-Brabantse scholen vaardigen in totaal 78 leerlingen uit het zesde studiejaar af.

'Een goede kennis van de verkeersreglementering, een vlotte fietsvaardigheid en een scherp waarnemeningsvermogen zijn noodzakelijk voor jonge fietsers en voetgangers om zich veilig in het verkeer te begeven. Om die vaardigheden te testen organiseren we een wedstrijd voor leerlingen van de Vlaams-Brabantse scholen'', verduidelijkt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit.

De wedstrijd bestaat uit theoretische en praktische proeven. Elke deelnemer ontvangt een prijzenpakket. Er worden dertig winnaars aangeduid. Zij krijgen een mooie prijs. Voor de twintig winnende scholen zijn er geldprijzen weggelegd
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio