Tegenbezoek van de Franse harmonie

De Eendracht ontvangt harmonie de Buxerolles

De Eendracht ontvangt harmonie de Buxerolles

Caroline Van Gestel, Paul Eyckmans, voorzitter Kris Bertels en Filip Donders zijn voorbereid op de komst van de Fransen. Foto: ggh

Dessel - De verantwoordelijken van de Koninklijke fanfare De Eendracht hebben het druk. Tijdens het Hemelvaartsweekend krijgt Dessel het bezoek van de Franse Harmonie Municipale de Buxerolles.

Het geldt een tegenbezoek, want vorig jaar was de Desselse fanfare op bezoek in het Franse Buxerolles.

Het begon allemaal in 2008 toen Stephane Mazou naar Dessel kwam wonen. De Fransman is een muzikant en hij nam contact op met de de fanfare in Dessel.  De integratie lukte wonderwel en het resultaat was dat Stephane de fanfare van Dessel uitnodigde bij zijn vroegere harmonie in Buxerolles. Vorig jaar tijdens het Paasweekend beleefden de leden van De Eendracht dan ook een bijzondere tijd in Buxerolles.

Een tegenbezoek kon niet uitblijven, en tijdens het Hemelvaartweekend staat men in Dessel klaar om 54 Fransen te ontvangen. Ze verblijven bij gastgezinnen, maar de maaltijden worden genomen in zaal De Eendracht. De fanfare krijgt daarbij hulp van onder meer Okra en Chiro.

Er is een heel programma uitgewerkt, met als hoogtepunt  het verbroederingsconcert op vrijdag 18 mei om 19.30 in zaal Vito. Bij het slotstuk zullen er meer dan honderd muzikanten op het podium staan.

Zaterdag 19 mei is er een wandelconcert door het centrum van Dessel en een aubade op het Campinaplein.

De Eendracht heeft natuurlijk ook een toeristisch luik voorzien voor hun gasten uit Frankrijk.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio