Boerenbal in feesttent

Slapeloze nacht voor Dag van de Landbouw

Zondag is er een tractorwijding en een optocht met oldtimer en hedendaagse modellen. Foto: ggh

Holsbeek - De Landelijke Gilde van Sint-Pieters-Rode heeft ook dit jaar een heel programma uitgewerkt ter gelegenheid van de Dag an de Landbouw tijdens het derde weekend van september.

De verantwoordelijken hebben drukke weken en dagen achter de rug. Het wordt weer de jaarlijkse slapeloze nacht met de vierde editie van het Boerenbal. Daar spelen vanaf 20 uur de coverband 3 of us afwisselend met een discobar. Ook dit jaar is het een gratis bal.

De activiteiten in de feesttent die opgesteld staat in de Langestraat naast huis nr 111, beginnen evenwel al zaterdagavond (20 uur) met de traditionele quiz. Omdat Chris Dusauchoit weg is voor een dierenreportage, presenteert Inge Van Meensel, de tennisspecialiste op de VRT, de quiz.

Hoofddag van het gebeuren blijft evenwel zondag 16 september. Om 10 uur is er een eucharistieviering in de tent en om 13 uur is er de tracotorenwijding net voor zij aan hun parade door het dorp beginnen.

Clown Bassie zorgt ervoor dat de kinderen zich niet vervelen. Zijn show start om 15.30 uur.

Als afsluiter is er om 17 uur de comeback van The Shamrock Five een coverband uit Kortrijk-Dutsel die in de jaren 60 en 70 wekelijks optrad.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio