Rode Kruis daagt school uit met Fata Morgana

Wim Soutaer ziet een rood Sjibke

De school kleurde helemaal rood Foto: if

Begijnendijk - De vrije basisschool 't Sjibke in Betekom sloot een projectweek rond gezondheid af met een uitdaging door Het Rode Kruis. Zanger Wim Soutaer kwam kijken of alle opdrachten van de Fata Morgana volbracht werden.

Voor de afsluiting van de projectweek rond gezondheid had Het Rode Kruis een speciale opdracht voor de vrije basisschool 't Sjibke in Betekom. In het kader van een Fata Morgana diende de school rood te kleuren met allemaal rode kleding, moest men het lied Bloed geven doet leven van Kato met alle leerlingen zingen, en er dienden zich minstens 200 ouders, familie of vrienden te registreren als nieuwe kandidaat bloedgever.

Het was zanger Wim Soutaer, sinds 2010 peter van de Rode Kruis campagne rond bloedgeven, die kwam controleren of alle opdrachten volbracht werden. En inderdaad, de school kleurde helmaal rood, het lied werd prachtig gezongen, en er werden 224 nieuwe bloeddonoren gevonden. 

De Fata Morgana was helemaal geslaagd en als afsluiter zong Wim Soetaer nog enkele liedjes met de enthousiaste leerlingen.

Het hele gebeuren was een afsluiter van een projectweek waarbij de hele school werkte rond gezondheid. Daarbij kwamen onderwerpen als tandhygiëne, gezonde voeding, EHBO, reanimatie, de ziekenwagen en voldoende bewegen aan bod.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio