feestelijke thuiskomst in destelbergen

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe zijn vice-wereldkampioen acrogym

Noémie Lammertyn (11) uit Destelbergen en Lore Vanden Berghe (15) uit Sint-Martens-Latem hebben zaterdagmiddag in Parijs zilver behaald tijdens de World Age Group Competition Acro, zeg maar het wereldkampioenschap acrogym voor jongeren. De tegenstand was niet min, Engeland, Rusland, Brazilië en de Verenigde Staten om er maar een paar te noemen. Maar Noémie en Lore werden, net als vier andere duo’s, ex-aequo tweede. Zilver dus. Zondagavond werden beide meisjes feestelijk ingehaald bij de zus van papa Koen in de Groenstraat in Destelbergen.

‘We are the champions...of the world’ galde er zondagavond door de boxen, en ook al waren er nog wat Belgische attributen in huis, het was niet voor de Rode Duivels, maar wel voor de twee meisjes die hun triomfantelijke terugkeer vierden. Met veel familie, vrienden, buren en sympathisanten uit Destelbergen en grote omgeving. ‘Hun twee oefeningen zijn zeer goed verlopen, dat ze de finale hebben gehaald was natuurlijk al een onverhoopt succes’, vertelt Koen Lammertyn. ‘Uiteindelijk werd het vooral na afloop heel erg spannend, want ook de trainer trok de schouders op en wist eigenlijk niet of zilver gehaald hadden of niet. Juichen was er nog niet bij vooraleer er overleg was met de jury. Engeland werd uiteindelijk wereldkampioen met slechts 0,4 punten meer dan de vijf zilveren medailles.'

Noémie en Lore waren een beetje overdonderd door de ontvangst. Als niet-topsporters hadden ze uiteindelijk wel hun mannetje kunnen staan in de professionele wereld. ‘We waren wel nerveus, en maakten stressfoutjes’, klonk het bij de twee leden van Sportac Deinze. ‘We vormen ook nog maar één jaar een duo in de junioren 12-18-categorie. Een podiumplaats zou al mooi geweest zijn, maar zilver is natuurlijk super. Uiteindelijk zijn we qua statuut nog altijd amateurs. Voor Noémie en Lore beginnen nu de trainingen voor competities op Belgisch niveau, volgend jaar treden ze aan op het Europees kampioenschap in Duitsland. Maar ondertussen is het ordewoord voor de twee acrogymmeisjes vooral: genieten van hun triomf in Parijs!

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio