FOTO. De Piepkes en de Poepkes brengen Leven in 't Park

De jaarmarktwoensdag kreeg deze namiddag nog een stevig vervolg met een fijne muzikale avond in het Reinaertpark. En daar tekenden vooral Roland Van Campenhout, Pieter-Jan De Smet en Frederik Sioen voor, de Piepkes dus. U kent het verhaal wellicht van hun kinderprogramma voor jongeren van 5 tot 105 dat tijdens een jamsessie ontstond. Met veel kinderlijke verbeelding brachten ze ook in het Reinaertpark een concert dat een heleboel kinderen aan hun lippen deed hangen. Met gekke sprongen, gekke commentaren, gekke gedachten en veel leuke liedjes. En het verhaal van Tante Selle, die we allemaal nog eens willen bellen maar die jammer genoeg al dood is, werd door een boel kinderen op het podium vlotjes meegezongen. Inclusief de bescheiden choreografie die erbij hoort.

Nieuw dit jaar bij Leven in 't  Park is dat er ook een tweede podium én zelfs een derde podium was, zodat er geen nodeloze tijd moest worden gespendeerd aan het opzetten van het materiaal van de groepen. Arto Mundo deed de zon nog een beetje meer schijnen op een tweede plek, en de dames (en lenige heren) van iDancity vertoonden hun kunsten op het grote platform in de tent.

De apotheose was er dan met de 'Adelaars van Toledo' -of 'de Poepkes', zoals Pieter-Jan, Sioen en Roland zichzelf noemden. Feit is dat ze een stevig concert neerzetten, met heerlijke uitgesponnen versies en heel veel speelplezier bij onder meer 'Diamonds on the soles of her shoes' van Paul Simon, '(Put the lime in the) coconut' van Harry Nilsson en de 'Redemption Song' van Bob Marley. 'Muziek voor mensen op een fijn festival als dit, die graag bij elkaar zijn en zich met al de andere zever niet bezighouden', klonk het bij P.J. De Smet.

De verenigingen promootten zichzelf ondertussen op hun eigen markt aan de rand van het park. Opvallend trouwens hoeveel bezoekers zij over de vloer kregen, al was het maar voor de heerlijke pannenkoeken, de snoep, de taarten en de oliebollen die zij tegen een klein prijsje voor een goed doel aanboden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio