heusdenaar reist binnenkort opnieuw af naar zelf opgerihct weeshuis

Beni Monsecour laat u meekijken in zijn Haïti-verhaal

Beni Monsecour laat u meekijken in zijn Haïti-verhaal

Beni Monsecour, tussen 'zijn' kinderen die hij een bijzonder groot hart toedraagt Foto: if

Destelbergen - Volgende week donderdag kan iedereen die sociaal geëngageerd is, en het hart op de juiste plaats heeft voor de medemens, kennismaken met het reisverslag van Heusdenaar Beni Monsecour. Aan de hand van eigen beeldmateriaal neemt hij u mee naar een van de armste landen van de wereld. Beni verbleef zelf al vier keer vijf weken in Haïti en zijn volgende reis staat gepland over twaalf weken. Tijd dus voor een stukje bewustwording - voor zover die er nog niet is - voor Destelbergen en Heusden.

U krijgt in de reportage te zien hoe het daar als kind is om te leven of te overleven zonder dak boven je hoofd, met nauwelijks eten of drinken. Beni gunt u een blik achter de bouw van een rusthuis ter plaatse. 'Op basis van de voor- en nafilmpjes en foto's bewijs ik hoe schenkingen, giften, subsidies en  opbrengsten van activiteiten sinds 2010 zijn gebruikt om Haïtiaanse weeskinderen te redden van hongernood, moord of seksueel misbruik',aldus de sociaal bewogen Heusdenaar.

Reisverslag op donderdag 6 november om 19.30 uur in de Kollebloem in Heusden. Gratis inkom, www.redeenkind.be, inschrijven via beni@redeenkind.be of  0475 36 32 94.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio