FOTO. Lochristi huldigt tweeënveertig sportieve kampioenen, Hokkaido Zaffelare is de sportclub die 'goe bezig' is

Lochristi leeft en sport. In sporthal 't Veerleveld vond zondagmorgen de jaarlijkse kampioenenviering plaats, en aan helden was er geen gebrek: liefst zeven ploegkampioenen, eenendertig individuele kampioenen en vier bijzondere laureaten mochten het (denkbeeldig) ereschavotje betreden en uit handen van schepen van sport Sandro Di Nunzio en de voorzitter van de sportraad dr. Wim Hullaert een trofee ontvangen.

Bij de laureaten van de 'bijzondere prestaties' viel de eer aan zwemster Silke Moens, die liefst goud, zilver en brons wegkaapte op de Special Olympics in Antwerpen, zwemmer Stijn Claerhout die twee keer provinciaal en Belgisch kampioen werd in open water en derde werd in Damme-Brugge, als veertienjarige. Ook glimmend van terechte trots was ons aller Marathon des Sables-atleet Benjamin Bundervoet, die in Zuid-Marokko een gigantische prestatie neerzette. Zeilkampioene, Evi Van Acker, brons op het Wk in de laser radial in Santander, was zelf niet aanwezig, maar deelde ook in de sportieve eer.

De 'Trofee voor Sportverdienste' was dit jaar een merkwaardig verhaal. De jury wenste in te spelen op de Bloso-actie 'Deze sportclub is goed bezig'. Hier werd het samen goed bezig zijn, het vrijwillig goed bezig zijn, het goed begeleid bezig zijn en de fairplay in de kijker gezet. Logistieke problemen bij Bloso zorgden ervoor dat onze gemeente uiteindelijk niet kon deelnemen, waardoor Lochristi het heft in eigen hand nam, en alle sportverenigingen een kans gaf, om via eenvoudige loting, de prijs van 250 euro binnen te halen. Een onschuldige hand lootte judoclub Hokkaido Zaffelare uit de trommel, waardoor die vereniging meteen van zichzelf wist dat ze (zeer) goed bezig was. Net als alle andere sportclubs in onze gemeente trouwens.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio