gloednieuwe gedichtenbundel voorgesteld in Papageno Art Gallery

Tine Hertmans heeft vannacht een droom gevangen

In de Papageno Art Gallery stelde voormalig dorpsdichter Tine Hertmans zondagmorgen ‘Vannacht heb ik een droom gevangen’ voor. Haar gloednieuwe gedichtenbundel is in het bijzonder voor kinderen bedoeld, en verlaat even de hoogdravendheid van de poëzie met bewust laagdrempelige literatuur op rijm, waarin telkens een levenslesje verborgen zit. ‘Een klein, gecomprimeerd boekje, met veel emoties’ stelde Rik Joos van Kunst en Cultuurkring Rond de Damvallei.

Heel wat belangstelling voor de officiële  boekpresentatie van Hertmans, die het werk eerder al signeerde op de Antwerpse Boekenbeurs.  KCRD-voorzitter Joos schetste laatbloeier Hertmans, ‘een kunstenares die gezocht heeft om haar voornaam te krijgen’. Er werd verwezen naar de complexiteit van Tine Hertmans, die ‘somberheid koppelt aan humor’, en ‘krachtig vrolijk uit de hoek kan komen, al zit er wel altijd iets meer achter’, aldus Joos. 

Een complexe persoon uit zich al eens in complexe emoties, en die zijn ook te vinden in ‘Vannacht heb ik een droom gevangen’, een prachtig werkje in klare, heldere taal, met veel humor en waarin – hoe kan het anders bij Hertmans – een hoofdrol voor dieren is weggelegd.  Tine Hertmans las op haar eigen onnavolgbare manier, bij het licht van een gezellige leeslamp, enkele typerende gedichten voor uit de bundel. Het (volwassen) publiek genoot van de taalvirtuositeit en de declamatie van de sympathieke Destelbergense dichteres. 

De boekvoorstelling werd gelardeerd met enkele fijne optredens van de De  Accordeonettes, een driekoppig vrouwelijk gezelschap dat meteen voor een intimistische sfeer zorgde. Na de boekpresentatie signeerden Tine Hertmans en Sandrine Lambert, die voor de prachtige tekeningen zorgde, hun nieuwe werk. 

Voor wie nog pakjes zoekt voor het jonge volkje onder de kerstboom: ‘Vannacht heb ik een droom gevangen’ is zonder twijfel een goede keuze. Het boek van Uitgeverij Het Punt kost 16 euro. Het is verkrijgbaar in de betere boekhandel, of via de auteur zelf (0495 85 62 27)

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio