Aimé Wille (105) uit Zaffelare is officieel de oudste man van België

Lochristi - De oudste man van België, Oscar Coulembier, is zaterdag op 108-jarige leeftijd in Ieper overleden. Nieuws, zal u zeggen? Inderdaad, want zijn 'eerste opvolger' was en is Aimé Wille uit Zaffelare. Die is vanaf nu dus met zijn 105 lentes de oudste man van ons land. Lochristi Blogt is ondertussen jaarlijks kind aan huis bij de verjaardag van Wille in woon- en zorgcentrum Sint-Vincentius in Zaffelare. En wij hopen er natuurlijk nog lang te mogen langsgaan.

Na het overlijden van zuster Fientje, 108, was Aimé al enkele jaren de oudste inwoner van Lochristi, maar nu spant hij dus de seniorenkroon in ons land. Wille is een oud-bloemist uit het Moleneinde. De man werd na een huwelijk van 58 jaar weduwnaar, en reed tot zijn 93ste zelf met de auto rond. Twee jaar geleden deed hij even zijn beklag toen hij van het schepencollege een globografie (waarvan er ook eentje in de woonkamer van koning Filip hangt, aldus het obligate mopje van schepen Hervé Stevens) kreeg. 'Er hangt al zoveel in mijn kamer', stelde de man. Schepen van Seniorenzaken Janine Stadeus vindt Aimé naar eigen zeggen 'nog altijd nen schonen vent'. Het oordeel van een kenner kan de man alleen nog maar een langer (en gelukkiger) leven bezorgen.

Aimé is geboren op 1 maart 1909, met wat geluk kunnen we hem over een week of tien weer bezoeken. Met de levensteller op 106.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio