AA GENT SUPPORTER VAN DE WEEK

Marleen is bijna getrouwd in het Ottenstadion

Marleen is bijna getrouwd in het Ottenstadion

Foto: if

Gent - Wie regelmatig langsloopt op de trainingen aan het oefencomplex in de Warmoezenierstraat, kent ongetwijfeld Marleen Van Renterghem(35) uit Gentbrugge. Samen met haar echtgenoot Xavier Roels komt ze er regelmatig de spelers aanmoedigen. Meer nog, ze hoort eigenlijk een beetje bij de grote Buffalofamilie. En daar is meer dan één goede reden voor. (Klik op de titel en maak kennis met een zeer actieve supporter van de week)

IMG_4981

Marleen werkt bij de dienst kinderopvang van Stad Gent. 'Ik ben al supporter van mijn acht jaar', zegt ze, 'net als mijn pa en mijn broer. Ik herinner me nog dat ik altijd fan was van degene die de goal maakte.' Tien jaar geleden leerde ze Xavier Roels kennen, en die supporterde ook al voor blauwwit van in zijn kinderjaren. En nee, ze ontmoetten elkaar niet op het voetbal.

Toch is hun huwelijksverhaal onlosmakelijk verbonden met AA Gent. 'De dag na onze trouw in 2001 zijn we als koppel op het plein gekomen, voor de aftrap van de thuismatch tegen La Louvière', En daarvan bestaat een blijvende herinnering, want de foto - eigenlijk een beetje onze trouwfoto dus - hangt in de VIP-ruimte van het Ottenstadion.' Logisch dat Marleen dus vooral focust op de familiale sfeer bij de Gentse club.

Van je familie onthoud je (meestal) ook de verjaardagen. Onze supporter van de week staat op de training dan ook vaak langs de lijn, met attenties, kaartjes en foto's voor de spelers. En je zou ervan verwonderd staan, hoe erg ze dat weten te appreciëren.

Marleen en Xavier zijn goed bevriend met Kenny Thompson, die steevast een praatje komt slaan met hen na de training. 'Ik hou van spelers die er echt moeten voor werken, en bij wie hun inzet het verschil maakt.' Ook ex-Buffalo Davy De Beule was één van de lievelingsspelers van Marleen. Uit het huidige elftal heeft ze het ook nogal voor Zlatan Ljubijankic.

Zonder twijfel mag je haar ook tot de meest actieve supporters rekenen. Zij is bestuurslid van de supportersclub 'Nie Pleue' (zonder -j tussen, zegt ze). 'Ik help op de bus bij elke verplaatsing, en bij de thuismatchen ben ik telkens present op het veld als vaandeldraagster van de club.' 

Over de ambities van de Buffalo's dit jaar, is Marleen duidelijk. 'Resoluut voor bekerwinst gaan, we moeten maar eens af van dat imago van net-niet club', zegt ze strijdvaardig.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio