22-koppige live band uit Lochristi zet op 27 en 28 november festivalhal Berlare op zijn kop

Xeado Live Band gaat weer 'Voluit'

© if

In Lochristi doet de naam 'LoCrescendo' natuurlijk nog een belletje rinkelen: de band, opgericht door een aantal jonge muzikanten uit de harmoniewereld die hun muzikale hobby wilden uitbouwen en daarbij afstapten van de traditionele format, werd opgericht tijdens de jaarwisseling in 1998. Voorzitter Ronny Heirman: 'In 2004 hebben we onze naam dan gewijzigd en er een jong en fris imago aan gegeven: 'Xeado' pakte meteen ook de muziekstijl aan, en week al eens af van de begane paden. Nummers worden ondertussen op maat gearrangeerd, waardoor elke compositie nu eigenlijk in aanmerking komt voor ons repertoire.'

Geert Herman

Na de prille beginjaren staan we ondertussen op alle vlakken al een heel eind verder met 22 muzikanten, in een zo goed als professionele omkadering', zegt Ronny. 'Ondertussen hebben we ook al een hele reeks concerten achter de rug. De Live Band is voor zijn jaarlijks evenement al drie keer van locatie verhuisd.' 'Na de Parochiale Kring van Lochristi trokken we in 2001 naar de pakhallen van ZaP International, in 2003 werd onder plaatsdruk de stap gezet naar de accommodaties van Sporting Lokeren. Dit resulteerde in datzelfde jaar en in 2004 in een zeer positief onthaalde co-productie met Sporting. Toch zag Xeado het nog iets groter en werd er op zoek gegaan naar een zaal die ook technisch gezien meer te bieden had. Een eis waar de Festivalhal aan het Donkmeer in Berlare perfect aan voldeed. In 2005 en 2007 was deze locatie alvast een voltreffer.' 'Artiesten die reeds de revue passeerden onder begeleiding van 'Xeado' zijn Geena Lisa, Frank Galan, Xandee, Jimmy Frey, An Lauwereins, Sabien Tiels, Pino Baresi, Astrid, Paul Claus, Giovanni, Guy Swinnen, The Cappaert Sisters en Koen Crucke.

Morgen vertellen we u meer over het prestigieuze Xeado Live Band- spektakel Voluit ! van dit jaar op 27 en 28 november. Dan stellen we u één voor één de gasten voor, verneemt u alles over de praktische kant én krijgt u ook de kans om er met de groeten van Lochristi Blogt gratis naartoe te gaan. Hou uw gemeentesite de komende dagen dus zeker in de gaten!

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio