einde kartel met sp.a

SamenAnders wordt weer Groen!

Destelbergen - De algemene vergadering van SamenAnders (in de gemeenteraad van Destelbergen vertegenwoordigd door Roger Lybeer en Saskia De Bruycker) heeft besloten het kartel waarmee ze in oktober 2006 samen met sp.a Destelbergen naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn gegaan, formeel op te heffen. 'De belangrijkste reden is dat al onmiddellijk na de verkiezingen in oktober 2006 de plaatselijke afdeling van de partij sp.a Destelbergen geoordeeld heeft de samenwerking eenzijdig te verbreken', laat uittredend partijvoorzitter Peter Neelen weten.

De overblijvende leden van SamenAnders hebben zich nu uitgesproken om de fractie Groen! te vormen in de gemeenteraad. In de plaatselijke politieke werking hebben een aantal mensen ervoor gekozen verder mee te werken als onafhankelijke voor de plaatselijke groep van Groen! Destelbergen.

'Deze verandering betekent voor ons niet dat we afbreuk doen aan een eventuele verdere informele samenwerking tussen sp.a Destelbergen en onze verkozen Groen! mandatarissen', laat het partijbestuur nog weten.
 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio