Ronny Lippens stelt 'Naakt' tentoon op O.C.M.W. secretariaat

Ronny Lippens stelt 'Naakt' tentoon op O.C.M.W. secretariaat

Foto: Geert Herman

Destelbergen - Op het O.C.M.W.-secretariaat van Destelbergen werd zaterdagmorgen de tentoonstelling 'Naakt' van Ronny Lippens officieel geopend. Ronny is de echtgenoot van O.C.M.W.-raadslid Annik Audenaert. 'Het thema is enigszins gedurfd en grensverleggend, maar het leunt in die zin ook aan bij ons centrum dat zich als dusdanig bestuurlijk wil profileren en naar drempelverlaging streeft', zei O.C.M.W.-voorzitter Liliane Lebon. 'Het werk is esthetisch, doordacht en bewroet, oprecht en suggestief, maar niet prikkelend. Het biedt een facet van het leven dat helaas te ver afstaat van onze verkilde maatschappij en de vele menselijke drama's waarvoor dit huis een oplossing moet bieden. Het maakt ons bovendien nog kwetsbaar ook', aldus Lebon.

Architect en kunstenaar Ronny Lippens uit de Hooistraat in Heusden volgt maandelijks levend modeltekenen in de Lodejo in Lochristi en heeft ook drie jaar les naaktmodeltekenen aan de Kunstacademie in Wetteren, samen met een jaar specialisatie achter de rug. Hij is al 25 jaar actief bij de Kunstkring Heusdine, waar Guido D'Haene wekelijks teken- en schilderles geeft. Lippens legt zich vooral toe op pentekeningen met ecoline en acrylschilderijen.

Eerder had hij al tentoonstellingen in Kiwani's in Oosterzele en in Caritas in Melle. Elk jaar is zijn werk ook te zien bij Heusdine tijdens Heusden-Kermis.

Aansluitend op de opening gaf Liliane Lebon ook toelichting bij het inititiatief om seniorenraadgevers op te leiden in Destelbergen. Daarover kon u hier eerder deze week al één en ander lezen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio