grootste wielerclub van Oost-Vlaanderen bestaat 125 jaar

Ploegvoorstelling wielerclub AH Rijschool Gentse Velosport

Ploegvoorstelling wielerclub AH Rijschool Gentse Velosport

130 renners van AH Rijschool Gentse Velosport zijn klaar voor het nieuwe wegseizoen Foto: Lut Laureys

Gent - In Destelbergen stelde AH Rijschool Gentse Velosport zaterdag zijn team voor het komende seizoen voor. 'Dit jaar is onze club enorm uitgebreid en tellen we exact 130 renners', aldus voorzitter Patrick Van Hoecke. 'Dat heeft vooral te maken met onze nieuwe categorie BMX'ers. Vorig jaar begonnen ze schoorvoetend met twee, dit jaar zijn ze met 39.' De BMX is zo succesvol, omdat het een ideale kweekschool is voor ondermeer cyclocrossers. Aan de bonte piepjonge bende te zien, hoeven we ons in de komende decennia nog geen zorgen te maken over talentvolle renners van eigen bodem.

AH Rijschool Gentse Velosport is een club met een roemrijk verleden, die in het verleden ondermeer iconen als Beheydt, Simpson, Albert Van Damme en Wouter Weylandt in zijn rangen had. Zelfs Helmut Lotti reed enige tijd in het roodzwarte wielershirt van de grootste Oost-Vlaamse club rond.

Schepen Catharina Segers - natuurlijk vergezeld van haar Kwiekske - mocht samen met veldriticoon Albert Van Damme het peterschap van de Gentse Velosport op zich nemen en loofde meteen twee aanmoedigingspremies uit voor de meest regelmatige wielrenner en wielrenster van het komende seizoen.

De 45-jarige veldrijder Freddy De Meester, die deze week een punt zette achter zijn opmerkelijke veldritcarrière, werd later op de avond als lid van de Gentse Veloclub in de bloemetjes gezet.

Onze fotografe probeerde alle miniemen, aspiranten, nieuwelingen, dames, BMX-renners, junioren, beloften en eliterenners zonder contract op één foto te krijgen. En dat was niet de makkelijkste opdracht van de avond.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio