een stand van zaken

Verkoop tickets bekerfinale bezorgt Supportersfederatie kopzorgen

Verkoop tickets bekerfinale bezorgt Supportersfederatie kopzorgen

Coulibaly viert na zijn vierde goal in de bekercampagne van de Buffalos Foto: belga

Gent - Na het bereiken van de bekerfinale heeft AA Gent al zijn filosofie over de ticketverkoop duidelijk gemaakt. Het moet de finale van de abonnee worden. Concreet zal er een eerste voorrangsperiode gelden voor alle abonnees die tijdens het seizoen 2009-2010 zowel voor de reguliere competitie als voor de play off 1 een abonnement namen. Op vertoon van een 'dubbel' abonnement én identiteitskaart kan men zo twee tickets kopen (= 1 voor zichzelf en 1 voor een niet-abonnee). Een tweede voorrangsperiode komt er voor abonnees met een van de twee abonnementen. Ook voor hen geldt de 1+1 formule. Alle niet verkochte tickets worden dan in een derde fase in vrije verkoop gegeven.

Dit zorgde aanvankelijk voor ontgoocheling bij de Supportersfederatie en de supportersclubs. Zo zou men via de federatie geen kaarten kunnen bestellen voor de beker en zou iedereen afzonderlijk zijn tickets moeten ophalen volgens de formule hierboven beschreven.

Ondertussen heeft de federatie al een paar wijzigingen kunnen forceren. De erkende supportersclubs kunnen inschrijven zoals voorheen, en de vertegenwoordiger kan met abo's naar het secretariaat gaan en de tickets gezamenlijk aankopen. Wie 50 tickets nodig heeft, moet dus 25 abo's voorleggen.

'Ik zit momenteel met de handen in het haar', zegt Martin De Backer van de West-Buffalo's. 'Wij hadden onze bussen besteld en onze lijsten klaar. Ik ben de hele voormiddag aan het mailen en bellen om te zien wie een abo heeft en op onze lijst staat. Velen rijden met ganse gezinnen mee waarvan alleen de vader of de zoon een abo heeft. Er zijn ook echte fans die door werkomstandigheden geen abo kunnen nemen, en die toch al op onze lijst stonden. Voor mij zou het een financiële ramp zijn om de twee geboekte bussen (106 personen) te moeten afzeggen.'

Maandagavond verdedigt  Dirk Piens het standpunt van de club op de vergadering van de Supportersfederatie.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio