geniet van koffie en gebak in een rustieke omgeving

Lochristi (her)leeft (9): Coffee & Curiosa

© LLL

© LLL

© LLL

© if

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wie in Zaffelare rustig wil genieten van een kop koffie en een ambachteljk stukje gebak kan sinds kort terecht in het gezellige antieke interieur van Coffee & Curiosa. Een opmerkelijke plek in de rustige dorpskern, een paar huizen naast de Sint-Hubertuskring, waar ooit de videotheek en later een danscafé was. Wij gingen al voorproeven en hadden een fijne babbel met Nathalie Rousseau, die overdag directeur is bij de European Ocean Energy Association.

Geert Herman

'We zitten al een tijdje in de branche', zegt Nathalie, wanneer ze ons een koffie en een chocomousse voorzet. 'We hadden twee jaar een zaak in de Hoogpoort in Gent, en namen nadien twee jaar de vroegere Veneziana aan het Gravensteen over, vlak na de vorige editie van 'Mijn Restaurant'. 'Ik werk echter nog voltijds bij het EU- OEA in Brussel, en kon zelf eigenlijk veel te weinig in de zaak zijn. Daarom zochten we - want haar man Philippe De Budt helpt ook in Coffee & Curiosa - iets dichter bij huis. Letterlijk dan, want we wonen hier schuin tegenover in Zaffelare-Dorp. Dit pand stond al een hele tijd leeg, pas in juni zijn we begonnen met de opkuis. Veel hebben we er niet aan veranderd, al hadden we de inrichting wel een beetje onderschat natuurlijk.'

Siersmeedwerk

Ondertussen is Coffee & Curiosa een gezellige en ruime tearoom, waarin opvallend veel antiquiteiten voor de omkadering zorgen. 'In de Hoogpoort hadden we een zaak in siersmeedwerk, een hobby van mijn man. Maar in Nederland hadden we gezien dat dat vaak gecombineerd werd met een koffiehuis en we wilden dat ook proberen. Al gauw bleek dat de tearoom veel meer aansloeg, en daarom zijn we definitief die weg ingeslagen. Het meubilair dat je hier ziet, is een overblijfsel uit die periode', zegt Nathalie.

Momenteel kan je in de tearoom terecht voor koffie, vier soorten gebak, pannenkoeken, ijs en enkele snacks. 'Een voorlopige kaart, waarvan we het taartenassortiment en de snackkaart in september nog gaan uitbreiden. In het weekend kan je vanaf volgende week ook komen ontbijten', aldus de gastvrouw.

Workshops van de Taartenfee

Op de bovenverdieping van Coffee & Curiosa kan je het hele jaar door workshops volgen van de Taartenfee. 'Eigenlijk een Amerikaans concept, waarbij je met rolfondant creatieve taarten maakt', zegt het Taartenelfje, want zo heten de 'verdelers' van het concept. 'Hobbybakken is een trend die langzaamaan ook in België aanslaat. Boeken voor die workshops kan online. Het hele jaar door wordt er in groepjes van maximum acht personen rond wisselende thema's gewerkt. Het is momenteel een hype, net als het maken van cupcakes. Ook dat kan je bij ons leren.'

De website van Coffee & Curiosa en alle info over de workshops vindt u via deze link. De zaak in Zaffelare-Dorp 41 is open van wo. tot vr. van 14 uur tot 21 uur, tijdens het weekend van 9 uur tot 22 uur. Gesloten op maandag en dinsdag.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio