Roefeldag bij Lodejo

Een beetje reclame mag wel Foto: Luna

Lochristi - Wij zijn de drie jonge Roefelreporters Ruben, Anne en Luna en we maakten deze namiddag een reportage over jeugdhuis Lodejo. Eerst stelden we een aantal vraagjes aan de verantwoordelijken en dan keken we hoe Mathias, Jorn en Robin cocktails maakten en samen met de dj muziek leerden draaien.

Eerst hadden we het over de werking van de Lodejo zelf:

Hoe zit het jeugdhuis in elkaar?
Op gewone woensdagen,vrijdagen, zaterdagen is het jeugdhuis open voor een drankje. Het wordt eigenlijk geleid voor en door jongeren van Lochristi.

Welke activiteiten doen jullie hier allemaal?
Dat gaat van optredens van groepjes, wedstrijden, fuiven, tot feestjes van andere mensen . Soms kleden we ook de Lodejo in volgens een bepaald thema zoals Halloween.

Komt er veel volk naar de fuiven?
Ja, gisteren was er een jeugdfuif en daar waren 217 jongeren aanwezig. Lochristi Blogt was hier trouwens ook.

Hoe lang bestaan jullie al en wie is hier eigenlijk de baas?
Vorig jaar bestonden we 40 jaar. We hebben niet echt een baas, Bart is de voorzitter en Sofie werkt hier.

Roefelkinderen maken cocktails

Mathias, Jorn en Robin waren de Roefelkinderen die in Lodejo aan de slag gingen. 'Cocktails hoeven niet altijd met alcohol te zijn', vertelden ze ons. Ze mengden cola, fristi, chocomelk, fanta, water, sprite, appelsap en gini tot drankjes die er niet altijd even lekker uitzagen. Wij moesten er gelukkig niet van proeven. We hebben zelf wel een gewoon drankje gekregen. Sommige cocktails moet je schudden, andere moet je mixen. De mensen van de Lodejo halen hun recepten uit boeken of van het internet.

De Lodejo dj leert de kinderen plaatjes draaien

Er hing een discobal aan het plafond. Soms gaf dat leuke effecten.Je kon de liedjes mixen met een speciale knop.Je kon de liedjes ook van toon laten veranderen.Het was er wel heel erg donker.Toen we buitenkwamen was het even wennen aan onze ogen. Er was ook iemand die uitlegde hoe je moet werken met zo een installatie.

Het was voor ons als roefelreporters een supertof uitstapje. Wie meer wil weten over het jeugdhuis,kan hier klikken.

Hieronder ziet u de foto's.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio