DUEL OP DE FIETS TUSSEN DE ADMIRAAL EN DE REINAERTVOSSEN

Wielerclub De Admiraal strijdt op 4-urenloop Lochristi

Destelbergen - In Lochristi worden er op dit ogenblik door maar liefst 37 ploegen rondjes afgehaspeld in en rond Jeugdhuis Lodejo tijdens de 4-urenloop ten voordele van 11.11.11. Voor het eerst wordt er ook gefietst op dit sportief evenement. Wielerclub De Admiraal uit Destelbergen fietst er tegen thuisploeg De Reinaertvossen.

Aan de ingang van de Lodejo staan twee fietsen waarop de wielerclubs van Lochristi en Destelbergen tegen elkaar strijden. 'We rijden zo'n 65 kilometer per uur,' aldus Luc Verdegem (40).

Slikt u even bij het lezen van het getal 65? Wij toch ook even, toen de renner van De Admiraal het ons vertelde. 'Beide ploegen hebben elk vijf renners en in principe wisselen we om de tien minuten. In de praktijk is het echter gewoon rijden tot we er bij neer vallen', vertelt Luc.

'Het is vooral de kunst om de snelheid van je omwentelingen zeer hoog te houden. We rijden hier zonder weerstand, dus moeten we het zuiver op souplesse doen. Zeer belastend voor de spieren.'

De idee voor dit initiatief kwam van de organisatie van de 4-urenloop zelf. Na acht edities mocht er wel eens iets veranderd worden aan de formule. Het is ook de bedoeling om dit naar de toekomst toe enkel uit te breiden. Zo hoorden we aan de toog fluisteren dat er zich ook al vrouwelijke wielerclubs voorbereiden.

Per kilometer die gereden wordt, gaat er een bedrag naar 11.11.11. Als beide ploegen aan het verschroeiende tempo van 65 km/u bijven rijden, belooft dat een hoge opbrengst te worden. Momenteel staan de Reinaertvossen uit Lochristi op kop, 'maar dat zal niet lang meer duren', lacht Luc Verdegem van De Admiraal.

Benieuwd of Destelbergen dit sportieve duel alsnog kan winnen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio