boxing, dining en dancing voor het goede doel

Kiwanis bokst nieuwe zaal Golden Gloves op Wiedauwkaai in

Gent - Met zijn eerste boksgala trof Kiwanis Destelbergen Reinaert zaterdagavond meteen raak. In de nieuwe zaal van de Gentse boksclub Golden Gloves op de Galveston-site aan de Wiedauwkaai genoot het talrijk opgekomen publiek van zes amateurkampen en twee profkampen, die ook meetelden als officiële wedstrijden voor het Belgisch kampioenschap.

Een hele rist schoon volk - en dat mag u gerust letterlijk nemen - was afgezakt naar de eerste meeting op de nieuwe locatie: behalve Freddy De Kerpel, die de principes van de bokssport kwam uitleggen, waren ook Jean-Pierre Junior Bauwens en zijn manager Jean-Claude Van den Heede aanwezig, net als Bruce Moerman, SP.A-schepen Guy Reynebeau en N-VA kopstuk Siegfried Bracke. De twee laatste heren zaten trouwens aan dezelfde tafel te dineren, en haakten net als de andere genodigden vlotjes in om Noordkaaps  'Ik hou van u' te zingen. 'En dat allemaal zonder dat er aan tafel gebokst wordt', aldus Kurt Burgelman die tussen de kampen door voor Gents (en een beetje Frans) muzikaal entertainment mocht zorgen.

Behalve een sportief evenement was 'Boxing, dining and dancing' ook een fijne avond waar gelijkgestemden genoten van elkaars gezelschap en waar aan fundraising werd gedaan. Kiwanis Destelbergen Reinaert mocht op het eind van de avond twee cheques van 2000 euro overhandigen aan vertegenwoordigers van onthaal- en observatiecentrum Luein in Lochristi en begeleidingscentrum Steevliet in Melle. De organisatoren toonden zich meer dan tevreden over de opkomst en de gemoedelijke sfeer van dit eerste bokstreffen, dat hoogstwaarschijnlijk het begin van een nieuwe Kiwanis-traditie wordt.

De uitslagen van de betwiste kampen vindt u hieronder. De winnaar staat vetgedrukt.

amateurkamp -55 kg   Ayigah D. - Steen S.
amateurkamp - 60 kg  Dolaev B. - Bouerdag H.
amateurkamp + 91kg Nazarian R. -Mputti A.
amateurkamp              Vucaj - Siddi B.
amateurkamp - 81kg  Van Der Taelen K.- Thompson J.
amateurkamp - 64 kg  Steenhoud R. - Dakhklgov I.

elitekamp - 69 kg Azzoui Reda - Wesley Hertoge
hoofdkamp - 70kg  O. Bouchentouf - K.Hovannes

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio