buffaloman ontmoet club-fan onder het waakzaam oog van acteur kurt defrancq

Duel tussen AA Gent en Club Brugge... in quotes

Duel tussen AA Gent en Club Brugge... in quotes

Buffaloman op boswandeling met FCBers Foto: gia

Gent - Vandaag kon u in de gedrukte krant lezen over de ontmoeting van onze Buffaloman met een rechtgeaarde Club-fan, Tom Bracke van café Den Boer in Mariakerke. Scheidsrechter van dienst was acteur Kurt Defrancq. Gele of rode kaarten vielen er niet, en de inboedel van het café was anderhalf uur later nog steeds intact. Wat niet wil zeggen dat het er niet geanimeerd aan toeging. De beste quotes uit het gesprek leest u hieronder.

'Ik ben voetballiefhebber, maar pas als ze op het scherp van de snee spelen. Ik heb vragen bij die overbetaalde spelers. Eerlijk gezegd kunnen ze er af en toe eens mee rammelen'. (Kurt Defrancq over voetballiefde)

'Supporteren voor FCB, ik kan daar mee leven als ge van daar zijt, zoals gij Kurt. Maar dat Gentenaars dat doen,dat gaat er bij mij niet in. Wie ooit overliep naar Brugge, en daar blijven hangen is, die zingen nu van 't Vliegerke. Man, dat doet hartzeer.'  (Buffaloman)

'Gent is bij de topploegen van eerste klasse, maar ze missen die beruchte matchen die Brugge groot hebben gemaakt, zoals die Europese finale op Wembley. De dag dat Gent dat kan voorleggen, stormen ze Brugge voorbij.'  (Kurt Defrancq)

'Weet ge waar de geblesseerden van Brugge zitten? Op de bad bank van Dexia', (Kurt Defrancq)

'Ik maak mij zorgen over die jonge gasten die 17 of 18 zijn, en een contract krijgen. Dat stijgt naar hun hoofd, als ze goed spelen krijgen ze een verbeterd contract. Maar zijn die gasten capabel om daarmee om te gaan?' (Tom Bracke)

'Supporters van Gent supporteren soms tegen hun ploeg. Daar krijg ik het van. Als we tegen pakweg Leuven spelen, zingen ze 'al wie dat niet springt is FCB'.  Soms is er alleen maar sfeer als Brugge achterstaat.  't Zelfde gebeurt op de ploegvoorstelling op Sint-Baafs. We moeten vanuit onze eigen sterktes vertrekken.'  (Buffaloman)

'Die mensen die mekaar zitten uit te maken op internetfora. Moesten die mekaar zien, die maken mekaar af. Heel jammer, ge kunt u op uw emoties laten drijven, maar er zijn grenzen. Ik hoop echt dat dat de happy few zijn.'  (Buffaloman)

'Voetbal, dat is een pintje en een hotdog. En de creativiteit op de tribunes, dan lig ik achterover van het lachen. Echt waar, ik wist niet dat die rivaliteit tussen Gent en Brugge zo groot was.'  (Kurt Defrancq)

'Ik heb een sjaal van Brugge mee, voor Kurt. Maar ook ontsmettingsmiddel voor mijn auto straks.'  (Buffaloman)

'De nieuwe wind die waaide vanuit Brugge, ik had daar vragen bij. Maar als ik nu de beleving van vandaag zie, wijst dat op professionalisering. Het heeft al zijn vruchten afgeworpen. Je ziet als supporter dingen veranderen.'  (Tom Bracke)

'Spelers moeten  ook in mindere matchen presteren. Als ik voor een zaal van vijftien man sta, moet ik geen enkele effort doen om mij daar in te zetten. Dat moet voor voetballers ook zo zijn, vind ik'  (Kurt Defrancq)

'Ik heb nog bierbonnekes verkocht in de kantine van Brugge' (Kurt Defrancq), 'Ik heb nog in de loges van AA Gent gewerkt' (Tom Bracke)

'Voetbal achter glas is niets voor mij. Je kan de sfeer van een match toch niet beleven door een luidspreker? Op AC Milan zie je vanuit de business seats de replay van de belangrijkste fasen.'  (Kurt Defrancq)

'Ik heb iets tegen spelers met rugnummer 89 of 77. Dat is van een tot elf. En daarmee gedaan.' (Kurt Defrancq)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio