Zeveneken heeft nu ook een volwaardig bibliotheekfiliaal

Lochristi - Sinds woensdagmiddag hebben alle deelgemeenten een volwaardig filiaal van de Reinaertbibliotheek. Als laatste in de rij is de bib in Zeveneken-Dorp nu ook gedigitaliseerd, en dat maakt het voor de lezers en het personeel een stuk eenvoudiger. Geen gedoe meer met briefjes en lezerskaarten, gewoon je boek laten inscannen en je bent vertrokken. Los daarvan heeft de bib ook een forse lik gele en oranje verf gekregen, en is er een nieuwe ruimte voor de volwassenencollectie.

'Dit filiaal is logischerwijze het minst bezochte, we hebben hier een honderdvijftigtal lezers die regelmatig een boek komen ontlenen. Toch is het belangrijker, ondermeer voor wie minder mobiel is, dat je in je eigen deelgemeente in de bib terechtkan', zegt hoofdbibliothecaresse Petra Bogaert, die op de eerste dag mee kwam helpen in het pas heropende filiaal. 'Wie hier een boek ontleent, kan het nu ook buiten de openingsuren achterlaten in de inleverbus aan de bib in de Koning Boudewijnlaan. Handig voor wie daar in de buurt is.'

Het klassieke beige en bruin op de muren is vervangen door fris geel en oranje, waardoor het allemaal wat ruimer lijkt. Voor de kinderen is er een ruimte met zitkubussen en  passende lectuur, de adolescenten kunnen in een brede gang vooraan hun keuze maken uit fictie en non-fictie. De volwassenafdeling is nu verhuisd naar een andere ruimte, waar vroeger het dienstencentrum van Zeveneken was. Ook daar is er fictie en non-fictie te vinden, al bestaat die laatste categorie voorlopig alleen nog maar uit grootletterboeken en de populaire rijbewijsboeken. 

Lucrèce Pauwels uit Ruilare snuisterde gisterenmiddag als een van de eerste in de nieuwe rekken. Ze trotseerde de bitttere vrieskou om met haar fiets naar de bib te komen. 'Ik ga ook regelmatig naar de Koning Boudewijnlaan, maar dan wel met de auto. Ik lees enorm graag, maar heb alleen te weinig tijd', klinkt het. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio