en alweer een stapel cadeaus

Aimé Wille (103) is de oudste inwoner van Lochristi

Lochristi - Deze middag vierde Aimé Wille zijn 103de verjaardag in het woon- en zorgcentrum Sint-Vincentius in Zaffelare. Na het overlijden van zuster Fientje (108) is de kranige eeuweling daarmee officieel de oudste inwoner van Lochristi. Omdat we de biografie van de man al een paar keer gehoord hadden, probeerde burgemeester Deswaene het met een mini-interview. Met weinig succes, want Aimé vond alles ok, en bevestigde elke vraag met een volmondige 'ja'.

Wij konden het met eigen ogen vaststellen: Aimé, de oud-bloemist uit het Moleneinde, ziet er nog steeds kerngezond uit. 'Hij heeft nog niet lang een nieuw hoorapparaat, en hoort nu weer beter', aldus de directeur van het wzc. 'Enkele dagen na zijn verjaardag ziet Aimé het meestal niet zitten en zegt hij dat ze hem van hierboven mogen komen halen, om weer bij zijn vrouw te zijn. Maar binnen een maand of zes begint hij al af te tellen naar zijn volgende verjaardag, en dan kan het niet vlug genoeg gaan', luidt het.

De burgemeester beperkte zich in zijn exposé tot de hoogtepunten uit Aimé zijn leven, en daar was ondermeer zijn 58-jarig huwelijk bij. Na de dood van zijn vrouw kwam hij in het rusthuis terecht, waar hij naar eigen zeggen gelukkig is. Aimé reed tot zijn 93ste zelf nog met de auto rond.

Vandaag liet hij zich alles welgevallen, en was een 'ja' nooit ver weg. De reuzentaart met daarop zijn foto kon hem wel bekoren. 'Nog altijd ne schonen vent', zei schepen van Seniorenzaken Stadeus. Van het gemeentebestuur kreeg hij een globografie 'voor op zijn kamer'. Wat hem prompt deed antwoorden: 'er hangt al zoveel.' Niet verwonderlijk natuurlijk dat je al eens een cadeautje te veel hebt, als je je 103de verjaardag viert.


Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio