eerste exclusive acoustic chamber concert verblijdt de lodejo

Chris Corn and God's Comics: hemels en met ballen

Lochristi - De beste ideeën ontstaan wanneer een mens zijn hoofd eens leegmaakt. Zo verging het ook Christophe Versaevel toen hij twee maand geleden aan het lopen was: 'Meestal sta ik alleen op het podium, moest ik nu eens met een paar toffe mensen iets akoestisch doen', flitste het door zijn bezwete hoofd. En zie: hij trommelde zijn buur Patrick Bonne op, haalde er Dave Couliez bij en belde even naar de crème-de-la-crème van de Lootse vrouwenstemmen Pauline De Bruyne. Een paar weken later waren Chris Corn and God's Comics een feit.

Chris en zijn goddelijke komische vrienden wilden het vooral kleinschalig houden, en maakten er daarom twee Exclusive Acoustic Chamber Concerts  van in Jeugdhuis Lodejo. Vrijdagavond waren het vooral oud-Chiroleiders, oud-Lodejo'ers en 11.11.11-ers die van het exclusieve concert mochten proeven. 'Mensen die veel aan mekaar hebben, zodat we niet veel meer moeten spelen. Ik heb voor een veilige omgeving gezorgd, zodat ik fouten mag maken', grapte Christophe, die af en toe eens zijn vertrouwde oudjes jende met de mededeling dat er zaterdag vooral jonger volk kwam.

Die veilige omgeving had er trouwens niet eens moeten zijn, want Chris Corn and God's Comics klonken als een geoliede machine waarvan de radertjes al jaren in elkaar draaien. Met Pauline De Bruyne in een glansrol. 'Ongelooflijk. Zij is degene die hier ballen heeft, tussen deze oude mannen', gaf Christophe toe. Wij waren van plan om de nummers te noteren waarvan we het meest genoten hadden, maar kwamen met nagenoeg de hele playlist naar huis: van Elvis Costello (Veronica) over Editors (Papillon), Coldplay (Yellow), Damien Rice (Volcano)  tot Ray Charles (Crying Time)  en Jason Mraz (I'm yours). Het klonk allemaal even hemels. Mét ballen.

Het Exclusive Acoustic Chamber Concert wordt vanavond nog eens hernomen in JH Lodejo. Prijs uzelf vooral gelukkig wanneer u een kaart te pakken kreeg voor het uitverkochte evenement. Om 20 uur is er een aperitiefje, een uurtje later is er de support act met DNA - Zaffelaars talent Anke Wulteputte en Dirk De Clercq - en om 22 uur is het aan Christophe, Patrick, Dave en Pauline. En misschien is er nog wel cava over van gisteravond.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio