De nieuwe Sioen is nu ook in Gent aangekomen

Gent - Er was een tijd dat Frederik Sioen een weddenschap moest aangeboden krijgen om met hangende pootjes vanachter zijn piano te komen, maar te oordelen naar zijn CD-voorstelling van vrijdagavond in Vooruit lijkt dat verborgen leven voorgoed voorbij.

Dat het Sioen menens was met die lang aangekondigde nieuwe start, daar konden we niet naast kijken en luisteren. Met zijn laatste single I'm not ready to love you like I do en het iets oudere Ready for your love schudde hij de balzaal meteen wakker. Na een stomende partij Sex gaf Sioen mee dat hij ging doen wat hij graag deed, maar dat had het talrijk opgekomen publiek ondertussen al lang door. De eerste energie-explosie doofde uit met twee heerlijke rustpunten achter de piano. Cruisin' en No conspiracy at all zetten het handelsmerk van de Gentenaar meteen weer stevig in de verf. 

Dat Sioen vele gezichten heeft, kwam dan weer ten volle tot zijn recht in een reeks nummers waarbij de zes zusjes van Binti mochten mee opdraven. Het jasje ging uit, maar de boodschap op zijn t-shirt 'Heal the world' werd er allesbehalve rustig ingeramd. Het microstatief mocht het meer dan een keer ondervinden. Misschien was het omdat we nauwelijks bekomen waren van Ease your mind, dat oorwurm Bad bad world er voor ons net iets te vlug werd doorgejaagd om echt impact te hebben op het publiek.

In de bisnummers was het dan weer genieten van Sioen-old-style met nog eens twee pianonummers. Vooral Another ballad was daarbij een pareltje. Son of a gun, een nummer uit het Soweto-project waarbij ook de dames van Binti nog eens hun hemelse stemgeluid mochten etaleren, was een fijn orgelpunt voor het stomend concert van de man van Meulestede in zijn eigen Gent.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio