eerste rit van het seizoen, maar het weer kon beter

De Fietsfanaatjes trotseren zelfs de hagelbuien

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

© Geert Herman

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Toegegeven, er zijn al leukere dagen geweest voor een eerste fietsritje. Ondanks de dreigende wolken boven het centrum van Lochristi, startten de Fietsfanaatjes toch voor hun eerste wekelijkse woensdagse tocht. Over de afstand waren ze het nog niet echt eens, al hadden ze al een mooi uitgestippeld parcours van zo'n 15-tal kilometer. De opkomst viel natuurlijk wat tegen: met iets meer dan twintig waren ze, al had Christine De Ridder al 33 leden op haar officiële lijst staan.

Geert Herman

Wat er nieuw is aan het begin van het elfde seizoen? De outfit. Het viel u misschien al op: weg met het flashy oranje, de Fietsfanaatjes rijden vanaf vandaag in het (donker)rood. En zonder sponsor. 'We hadden maar een sponsor, en die wou het alleen niet meer doen, vandaar dat we ervoor gekozen hebben om de leden zelf de outfit te laten kopen, weliswaar met een financieel steuntje uit onze clubkas', zegt Christine. 'En het zijn gecentreerde modellekes, speciaal voor de dames'. Vanaf dit jaar eindigt elke rit in de Sebastiaan, bij Koen Buysse. Vanavond wordt het daar ongetwijfeld een warme chocomelk.

Iets na half zeven klonk het eerste fluitsignaal, en reden ze met zijn vierentwintig de Dekenijstraat in, om langs rustige wegen naar de Voordestraat en de eerste helling van de dag, de brug over de R4 aan te vatten. 'Vandaag is het voor de échte, vanaf volgende week is het voor de mietjes', klonk het bij de eerste passage.

Wie nog wil aansluiten, kan. Info op de website van de Fietsfanaatjes. Nu wordt er elke woensdag gestart om 18.30 uur, vanaf de maand mei zet de stoet zich om 19.00 uur in beweging. Droog hielden ze het alvast niet, want nog voor wij terug thuis waren met de groepsfoto, kletterden er al grote hagelstenen op het raam. Voor de 'echte' fietsfanaten, dus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus