FOTO. Eco-Expo toont de weg naar een duurzaam leven

Op de Eco-Expo in de Koning Boudewijnlaan toonde de gemeente vandaag de weg naar een duurzamer en ecologisch leven. Het werd geen volkstoeloop, maar de meeste van de zesenzestig standhouders waren in de vooravond toch relatief tevreden over hun dag en de belangstelling. 'Jammer van de kou, maar telkens de zon uitkwam, liepen er toch al vlug wat meer mensen rond', klonk het. Twee conclusies: eco en duurzaamheid heeft al lang niks meer vandoen met de geiten-wollen-sokken-cultuur en is ook alles behalve saai.

In onze fotoreeks ziet u tal van voorbeelden van ecologisch leven: er werd heen en weer gesnord met elektrische fietsen, van eenvoudig karton werden zitjes gemaakt die tot 800 kg kunnen dragen, en met gerecycleerd materiaal werd een fijn slagwerkorkestje gebouwd.

Tussendoor kon je op smakelijke wijze allerlei insecten en sprinkhanen verorberen aan de insectensnackbar. Schepen Stadeus toonde ons trouwens hoe het moest. Wie zijn meug niet vond in de kronkelende beestjes, kon zich ook te goed doen aan een Hageleerbiertje, een biologisch ijsje of biologische frietjes. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio