LISSF: Kunst begint hier met pure ambacht van de vakman

Dag één van het LISSF zit erop. Warm was het niet, maar daar maalden de beeldhouwers niet om. Als je een hele dag met een kettingzaag in de weer bent, en je in honderd bochten moet wringen om ergens dat ene stukje hout te verwijderen uit een ton eik, heb je natuurlijk niet echt nood aan een loden zon boven je kop. Elitaire salonkunst is niet aan deze mensen besteed: hun kunst is pure ambacht van een vakman.

Wie goed geteld heeft, zag wellicht dat er negen eiken stammen klaarliggen, terwijl er acht houtkunstenaars aan het werk zijn. Nummer negen is die van organisator Thierry Lauwers, die als organisator niet meedoet, maar toch maar een 'stammetje' voor zichzelf reserveerde. Voorlopig bleef dat nog onaangeroerd, omdat de Lootse kunstpaus het te druk had met uitleg geven aan de bezoekers die met mondjesmaat een kijkje kwamen nemen op de site. Benieuwd of Lauwers de volgende dagen de hand aan de kettingzaag slaat, en er zelf nog in slaagt om op zijn symposium zelf ook nog schoonheid te creëren. 

Lochristi Blogt gaat straks opnieuw genieten van het spektakel, waar u ook vrij mag in en uitlopen. Van 8.30 uur tot 12.30 uur, en van 14.00 uur tot 18.00 uur. Al hebben kunstenaars natuurlijk geen 'openingsuren'. Woensdag blijft het terrein van Orphanimo!! in de Koning Boudewijnlaan een dagje dicht voor het LISSF, want dan verkennen de artiesten zelf Lochristi en Gent. Op zoek naar kunst, of wat dacht u.

 
 
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio