eerste beelden verrijzen letterlijk

LISSF: De Gentenaar reist mee naar Turkije en Burkina Faso

U kon het vandaag al lezen in de gedrukte krant: 'Kunst overstijgt grenzen'. De tien kunstenaars van het Lochristi International Sculpture Symposium Flanders waren best trots dat hun noeste arbeid al de pers haalde. Hier en daar wat mondeling vertaalwerk leverde dan ook nog wat goedkeurende blikken op, waarna Moussa Kabore en Evrim Kilic graag poseerden met hun exemplaar van De Gentenaar.

Vandaag werd er voor het eerst onder een fraaie lentezon noest doorgewerkt, en opnieuw hoorden en zagen we alleen maar bewondering bij de bezoekers, waarvan er volgens duivel-doet-al Freddy Rodts ruim 90% terugkeert na een eerste doortocht. Op dag drie beginnen de kunstwerken te verrijzen, en dat mag u gerust letterlijk nemen: vier beelden staan al rechtop, zodat u zich stilaan een beeld kan vormen van de ware grootte van de werken.

Een paar nieuwsfeitjes die we u vandaag niet willen onthouden: Gadadhad Ohja uit India heeft opnieuw pech: in zijn eiken stam ontdekte hij nog een tweede gat, waardoor er opnieuw een creatieve oplossing moet worden gezocht om zijn plannen te kunnen verderzetten. Wie zich zorgen maakt om metaalkunstenares Natasha Chow Shuen-Git uit Taiwan: vanaf morgen begint zij aan het echte laswerk. Tot op vandaag werkt zij hard voort aan de voorbereiding van de onderdelen. Leuk nieuws vangen we ook hier en daar op: Moussa Kabore is verlekkerd op ons Belgisch bier, en laat geen kans onbenut om een flesje Jupiler soldaat te maken. Om te flesje te openen, gebruikt hij... zijn tanden. Vanavond staat er Italiaans op het menu: het internationale gezelschap dineert in de Carpaccio in de Denen. 

Ook niet onbelangrijk: organisator Thierry Lauwers droomt al van een tweede editie van een beeldhouwsymposium, over drie jaar. Meteen ziet hij het een stuk ruimer, en wil hij 20 kunstenaars naar Lochristi halen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio