LISSF heeft Lochristi écht op de kaart gezet

'Farewell Party' wuift de kunstenaars van het eerste Vlaamse beeldhouwsymposium uit

Het gemeentebestuur nam samen met alle sponsors en medewerkers van het eerste Lochristi International Sculpture Symposium zaterdagavond afscheid van de tien kunstenaars die de voorbije week evenveel schitterende werken realiseerden op de terreinen van Orphanimo. Iedereen was het er unaniem over eens dat het initiatief van Thierry Lauwers Lochristi letterlijk op de internationale kaart had gezet.

Na het officiële gedeelte - het uitreiken van de diploma's van het LISSF aan de deelnemers - werd de 'Farewell Party' , zoals dat in het symposiumjargon heet, een warm afscheidsfeestje met veel schouderklopjes, knuffels, kussen en hier en daar ook tranen. 'Jullie kunstwerken zijn eeuwige getuigen van jullie aanwezigheid,  maar ze staan ook voor de vriendschappen die hier gesmeed zijn. De herinneringen aan de voorbije week zijn ook voor mij a thing of beauty, en vooral a joy forever'', klonk het in de afscheidsspeech van burgemeester Deswaene.

Moussa Kabore, de sympathieke kunstenaar uit Burkina Faso, toonde nog eens voor alle genodigden hoe hij zijn 'medicament de Belgique' ontkurkte met zijn tanden, en zijn Duitse collega Olaf Klepzig dankte in naam van zijn collega's alle medewerkers voor hun 'wunderbare Gastfreundschaft'. Chris Corn mocht daarna op zijn ontwapenende manier enkele van zijn schitterende nummers brengen. Uit de reacties achteraf mogen we nu al besluiten dat het hem binnenkort wellicht bekendheid tot in Taiwan oplevert. 'Master' Thierry Lauwers tenslotte legde zijn muzikale roots bloot met een rauwe versie van zijn 'Mama killed a chicken.' Een zelfgeschreven nummer uit een vorig leven, dat hij wel meer ten gehore brengt op wereldwijde symposia.

In de wandelgangen vernamen we ondertussen ook dat deze eersteling op Vlaamse bodem zeker 'een vervolg' krijgt. Eerder op de week had Thierry Lauwers het al over een volgend symposium over drie jaar, met maar liefst twintig kunstenaars.

Ook vandaag kan u nog tussen 8.30 uur en 18.00 uur op de site langslopen om de kunstwerken van het LISSF te bekijken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio