iedereen moe maar tevreden

Voorzitter Cultuurraad doet voorstel voor tweede symposium op KOM 2014

Voorzitter Cultuurraad doet voorstel voor tweede symposium op KOM 2014

Foto: GHL

Lochristi - Het Lochristi International Sculpture Symposium Flanders is achter de rug. Definitief. Vandaag was alleen Natascha Chow Shuen-Git nog aan het werk aan haar metaalconstructie. Ruim 400 mensen kwamen deze middag in alle rust de gerealiseerde beelden nog eens bewonderen, alvorens die de komende dagen naar hun definitieve locatie vertrekken. Na de 'Farewell Party' van zaterdag was er nog nachtelijk overleg met Bert Vervaet, de voorzitter van de Cultuurraad. Die stelde aan organisator Thierry Lauwers voor om alsnog over twee jaar een tweede sculpturensymposium in te richten, opnieuw samen met de Kunst Omdat het Moet- manifestatie.

Uiteraard moet het net afgelopen symposium nog uitvoerig geëvalueerd worden door de equipe van Thierry Lauwers, vooraleer er in die richting gedacht wordt. Eerder opperde de kunstenaar het idee om drie jaar te wachten, en dan een dubbel zo groot symposium op poten te zetten.

De interesse van bedrijven voor de sponsoring van de beelden is in elk geval aangewakkerd. De voorbije dagen werden er al heel wat vragen in die zin gesteld, en er boden zich ook al kandidaten aan voor een tweede beeld. Ook privé-personen toonden interesse, al opent dat voor de organisator niet echt perspectieven. 'Wanneer beelden in de tuin van een particulier verdwijnen, eindigt het daar. Er ontstaat dan geen echte wisselwerking. Dan kunnen we er evengoed een garageverkoop mee organiseren', aldus Thierry zondagavond.

Morgen en dinsdag neemt Lauwers even vrijaf, en vanaf woensdag werkt hij dagelijks verder aan het 'Meisje met Aardbeien', dat op het Aardbeienfestival van dit jaar zal onthuld worden onder de Vrijheidsboom in Beerveldedorp. Van 20 tot 31 mei reist onze kunstambassadeur naar het Syrische Damascus, voor alweer een nieuw Wood Sculpture Symposium. Ook daarvan mag u verhalen en foto's verwachten op Lochristi Blogt.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio