265 INWONERS LEVERDEN AFGELOPEN SEIZOEN TOPPRESTATIES

FOTO. Van Acrogym tot Wielertoerisme: Sportraad huldigt zijn kampioenen

Vrijdagavond waren de sportkampioenen uit Destelbergen en Heusden aan het feest op de jaarlijkse hulde in Sporthal Kristalbad. Achter de 'ceremonie protocollaire', geleid door voorzitter van de Sportraad Guy Colpaert zat dit jaar gelukkig wat meer vaart dan de voorbije jaren. Het kwam het spektakel alleen maar ten goede. Sportschepen Carolien Ongena en 'schepen André' en 'schepen Raymond' zoals Colpaert ze familiair noemde, mochten mee medailles uitdelen.

Tussen de resem huldigingen van de individuele sporters en de teamsporters door, waren er  ook nog dansacts van Dance Revolution, Athena en Idancity. Vooral de demonstratie Kendo (Japans zwaardvechten) met ondermeer Wesley Haeke, lid van het Nationaal Kendo Team, die over twee weken naar het WK in Japan trekt, zorgde voor een fijn visueel spektakel van de bovenste plank. Een goede zaak ook dat de genodigden eens kennis konden maken met een relatief onbekende sporttak, het moet niet altijd voetbal of wielrennen zijn.

Behalve voor de strakke timing van de huldiging ook een pluim voor Duo Exclusivo, Jürgen De Smet aan de piano en Marleen Van Holder op viool, die op de dode momenten van de podiumwissels steeds voor een verrassend en pittig muzikaal intermezzo zorgden. De Sportraad van Destelbergen betrok ook de mogelijke Olympische kandidaten Tom Goegebuer (gewichtheffen), Kurt De Backer (boogschieten) en Barbara Nelen (hockey) in de sportiefste avond van het jaar. De drie werden aan de hand van een videoreportage voorgesteld. Wellicht interessant, maar de slechte geluidskwaliteit zorgde ervoor dat er nauwelijks iets te horen viel van de interviews.

Wij lijstten voor u een overzicht op van de gehuldigde clubs en laureaten. In onze fotoreeks ziet u de meeste kampioenen nog eens langs het podium passeren.


BMX Siebe Deweirdt, goud Europese BMX Finale
Atletiek AC De Bloemenlopers: provinciale en nationale kampioenen
Acro en Tumbling TC Athena: provinciale prestatie, en nationale kampioen Hugues Van Holderbeke, zilver bij Junioren A.

 

Petanque: Haeseveld: provinciale prestaties
Tennis: Racso: provinciale prestaties
Dans: Idancity, nationale kampioenen Marie Van Den Broecke, Lauren Uyttendaele, Silke Vervaet

Wielertoerisme: WTC Destelbergen Sport: Jerome Van Severen, Roger Maes, Erik De Landtsheer, Marlee, Boelaert, Francis Schouls
Kendo: Ko Jika: Wesley Haeke, Yano Chieko, Sakura Haeke, Karel Haers
Dans A Jeugd Dans A Jongeren: TC Athena

Voetbal: FC Destelbergen: bijzondere prov. scholieren 3de, kampioen derde reserven, kampioen tweede reserven

Voetbal: KFC Heusden: kampioen tweede reserven
Basketbal: BBC Modu Artenova Construct: cadetten reeks B2 (2e), pupillen meisjes reeks C (2e)

Volleybal: Kastaars: kampioen 4e Vobog

Dans: Idancity: nationale kampioen streetdance

Individuele laureaten speciale sportieve inzet: Donald Garrein, Sportraad-ondervoorzitter en bezieler van Hajim-Judoclub, en Luc Van De Vyver van Kastaars-volleybalclub.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio