ook bartel van riet had een boontje voor de dames

Tuindagen: Prinsessen met televisiemaker Bartel van Riet in het park

Onder de 22460 bezoekers van de Tuindagen genoten er deze middag in elk geval zes van de publieke belangstelling: Malaika Vandegehuchte, Debbie Rogiest, Jessica Meersman, Virginia Fouqaert, Chloe Vanden Wijngaerdt en Katharina Schram, de kandidaten voor de titel van 50ste Aardbeienprinses van Beervelde. Valerie Dewaegemaeker liet zich verontschuldigen, Tamara Goovaerts haakte ondertussen af, een week voor de grote finale.

Samen met een delegatie van KVABO struinden de jongedames rond in het park van Beervelde, onder begeleiding van 'de Youri' Aelterman, die de Vietnamezen wijsmaakte dat hij de 'big manager' van de meisjes was. 'I take care of them, and they take care of me', klonk het vastberaden. Waarop hij prompt 'you're a happy man' als reactie kreeg.

Youri had in elk geval stevige concurrentie van Bartel van Riet, de presentator van Groenland, die met zijn crew aan het filmen was op de 'Beloftevolle Hovenier.'  De kandidaat-prinsessen belandden daar in de kruiwagen, en mochten nadien met sympahtieke Bart in het open veld dartelen. Zeer naar de zin van de man, die iets mompelde van 'Als het gras twee kontjes hoog is.' Zelfs de secretaris-generaal van de Belgian Vietnamese Alliance bezweek voor de charmes van de dames, en poseerde er gewillig mee op het terras van de witte villa. Net zolang tot hij er zeker van was dat we één, twee, drie en meer foto's gemaakt hadden met het minuscule fototoestel dat hij ons vlug in de hand had geduwd.

Malaika, Debbie, Jessica, Virginia, Chloe en Katharina: zes jongedames die dankzij de Tuindagen het programma Groenland halen, en binnenkort tot in Zuid-Oost-Azië bekendheid krijgen. Een van hen wordt na 20 mei nog bekender, wanneer zij het kroontje van Aardbeienprinses 2012 in de wacht sleept. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio