FOTO. Kurt Burgelman op de Kouterfeesten

De Kouterfeesten rondden hun derde kermisdag zondagavond af met een optreden van Kurt Burgelman. Geen volkstoeloop, maar dat heeft de zanger van Biezebaaze niet nodig om animo in de tent - letterlijk dan - te brengen. Charel die achter de toog niet meedoet, of een opzichtige blondine die zich wat schuilhoudt in de massa, is voldoende voor wat verbaal vuurwerk waarmee hij de toon van zijn optreden zet.

Kurt haalde ook even zijn pedagogische bekwaamheid boven om een zestal jongelui die op de eerste rij met open mond zaten te luisteren op het goede pad te houden, al leek dat met Maanen hond niet echt te lukken. Voetbal is ook altijd een dankbaar thema om een klapke over te doen, vooral als er een paar (verdwaalde?) Lokeren-supporters, een nest Buffalo's en een geïsoleerde Hollander in het publiek staan. Voor Kurt uit de Duitse muziek van de jaren '80 begon te putten, had hij trouwens al een nationaal voetbalshirt van die Mannschaft aangetrokken.

'Zaffeloare' (en niet 'Zaffeleere', Kurt!) haakte gewillig in bij de meertalige klassiekers die Burgelman solo brengt, al was het ook genieten van de nieuwe Biezebaaze-single 'Peintse' en van 'Tanja', een voorproefje van de nieuwe cd in wording. De hondstrouwe fans die hem overal volgen, waren er natuurlijk ook, maar dat merkt u wel in onze fotoreeks.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio