'onrealistisch voorstel'

Politiecommissariaat Lochristi op voormalige legersite niet haalbaar

Politiecommissariaat Lochristi op voormalige legersite niet haalbaar

Foto: if

Lochristi - Het politiecollege van de Regio Zone Puyenbroeck heeft aan het gemeentebestuur van Destelbergen gevraagd te onderzoeken of men er enkele gebouwen van de voormalige legerkazerne Kwartier Beervelde in de Burgstraat kan huren om er het politiecommissariaat uit de Dekenijstraat onder te brengen. Het voorstel werd door enkele schepenen van Destelbergen gisteren al als erg onrealistisch bestempeld.

Alhoewel de vraag nog niet officieel op het schepencollege is behandeld, vernamen wij toch al van verschillende schepenen dat het voorstel van het politiecollege volgens hen onhaalbaar is. Destelbergen huurt het Kwartier Beervelde voor de komende tien jaar. Er moet een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) worden opgemaakt voor de definitieve bestemming van de site, want er zijn een aantal gebouwen die niet voldoen aan de stedebouwkundige voorschriften. 

 
‘Een deel zal zeker gebruikt worden voor het onderbrengen van de technische diensten van Destelbergen, die bij onszelf veel te krap behuisd zitten’, aldus schepen van Openbare Werken Georges Heerman ( Open VLD). ‘Een tweede deel van Kwartier Beervelde zou gebruikt worden om er sociale woningen op te richten, en er is ook een deel dat moet gesloopt worden. Daar is trouwens een aanbesteding voor uitgeschreven waarop jammer genoeg geen reactie is gekomen’, vervolgt de schepen.
 
‘Lochristi heeft wel gevraagd om een stockageruimte van een kleine 1000 vierkante meter te huren. Die kunnen ze op korte termijn betrekken, zonder garantie evenwel over de duur van de overeenkomst. Maar dat deel is zeker niet geschikt voor burelen, het is een kot zonder verwarming of voorzieningen.’ 
 
Uit verschillende reacties blijkt ook dat men nog geen zicht heeft op de volledige invulling van de voormalige legersite. 'Het is niet eens zeker dat er nog plaats zou overblijven wanneer alles herschikt is en de bestemming heeft gevonden die wij er zouden kunnen aan geven', klinkt het in Destelbergen.
 
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio