continuïteit, ervaring en engagement

Groen Destelbergen maakt de top-4 van lijst bekend

Groen Destelbergen maakt de top-4 van lijst bekend

Saskia De Bruycker, Martinne Plets, Roger Lybeer en Peter Neelen Foto: if

Destelbergen - Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen komt Groen voor de zesde opeenvolgende keer op in onze gemeente. Oppositieraadslid Roger Lybeer trekt de lijst, Martinne Plets is de eerste vrouw op de tweede plaats. Peter Neelen staat voor vernieuwing op drie en gemeenteraadslid Saskia De Bruycker neemt de vierde plaats in. De vroegere voorzitter van Groen Destelbergen, Nadine Poppe duwt de lijst.

 ‘Bij de eerste verkiezingen in 1982 kwam de partij, die toen nog Agalev heette, met een lijst met zeven kandidaten opzetten. Meteen werd een eerste zetel binnengehaald. Nadien is Groen onafgebroken vertegenwoordigd geweest in de gemeenteraad van Destelbergen, als kleine oppositiepartij die vaak als enige vanuit links tegengewicht geboden heeft tegen de meerderheid’, aldus Roger Lybeer.

 Groen blijft ook dit keer bij drie pijlers in zijn verkiezingsprogramma: het uitbreiden en ontsluiten van het uniek erfgoed binnen de gemeente, Destelbergen betaalbaar maken door inbreiding en het stimuleren van alternatieve woonvormen en verkeersluwe wijken, en het realiseren van een solidaire gemeente, zowel met de eigen inwoners als met anderen. Sociale tewerkstelling moet gestimuleerd worden, en 1% van de gemeentebegroting moet naar ontwikkelingssamenwerking gaan..
 
Lijsttrekker Roger Lybeer vertegenwoordigt Groen al 30 jaar in de gemeenteraad, waarin hij de groene en progressieve invalshoek zoveel mogelijk tot uiting wil laten komen. Secretaris Martinne Plets is een vaste waarde binnen de partij. Peter Neelen staat op de derde plek als onafhankelijke, vanuit de overtuiging dat de gemeente nood heeft aan een beweging met sterke sociale en ecologische uitgangspunten. Saskia De Bruycker vervolledigt de top vier.
 
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio