schoonmoeders blijven best binnen

Haenhoutkermis trapt de zomervakantie op gang

Haenhoutkermis trapt de zomervakantie op gang

de afstand tot de schoonmoeder wordt nauwkeurig nagemeten Foto: GHL

Destelbergen - Het eerste weekend van de zomervakantie, dat betekent dat ze in de Burgstraat in Destelbergen weer een reuzentent op de 'pelouse' neergepoot hebben voor Haenhoutkermis. Zaterdag is er een groot eetfestijn, en zondag kan u nog maar eens proberen om van uw schoonmama af te raken in het kampioenschap 'schoonmoederwerpen vanop grote hoogte. Voor wie al de schrik om het hart mocht slaan: een uiterst vrouwvriendelijke en hoogst onschuldige discipline.

Na de prijsuitreiking van de fietszoektocht vanavond, is er zaterdagmiddag om 14.30 uur een voorstelling van poppenkast 'Pedrolino' met Pierke. Kinderen genieten ondertussen van een gratis consumptie. Vanaf 19.30 uur is het aanschuiven geblazen voor het eetfestijn, met Ardeens gebraad en kalkoengebraad, met frietjes en groenten naar hartenlust. Om 22.00 uur staat er nog een fijne verrassingsact op het programma.

 
Zondag feesten ze gewoon verder in de Haenhout, met de hoeveboterkaarting 'Memoriam Willy Meganck' om 9 uur, en een gratis Raes-aperitief vanaf 10.30 uur. In de namiddag is er een wedstrijd ringsteken met hinderpiste 'Jungle Run', weliswaar per tandem. Inschrijven kan u terplaatse.
 
Vanaf 15 uur zijn de schoonmoeders dan aan de beurt. Hoogtevrees mag  u niet hebben om 'la mama' een duwtje in de rug te geven, want u moet wel een kraan van 40 meter hoogte in. Ondertussen kan er op de begane grond gesmuld worden van vlaai en pannenkoeken. Vanaf 17 uur geeft pop-rock coverband Revision van jetje, en om 20 uur is er de achttiende hespenworp Ganda Ham. Voetballiefhebbers hoeven niet naar huis, want vanaf half negen is de EK-finale tussen Spanje en Italië op groot scherm te volgen.
 
Maandag 2 juli sluit de kermis af met een gratis koffietafel voor de derde leeftijd van de wijk. Dans- en amusementsorkest André Rogiest zorgt voor de nodige ambiance vanaf 15.00 uur.
 
 
 
 
 
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio