Herman De Meyer is wanhopig op zoek naar broeken op maat

Herman De Meyer is wanhopig op zoek naar broeken op maat

Sabine en Herman, in de schaduw van het Reinaertbeeld voor het gemeentehuis Foto: Geert Herman

Destelbergen - Dat groot zijn vooral nadelen heeft, daar hoef je Herman De Meyer (50) uit Destelbergen niet van te overtuigen. De man is al jaren op zoek naar iemand die hem aan maatkledij kan helpen. 'Sommigen zeggen dat ze eens zes maanden in mijn schoenen zouden willen staan, maar dat kan ik hen letterlijk alleen maar afraden. Mijn gestalte is nu eenmaal een familietrekje, een neef van mij is ook een dubbele meter en heeft schoenmaat 51', zegt de imposante man die zelf 2,12 meter groot is en 165 kg weegt.

Vorig jaar heeft Herman een schoenmaker gevonden die maatwerk aflevert, maar ondertussen blijft hij hopeloos op zoek naar een leverancier van kledij. 'Mijn vriend is groot én breed', zegt Sabine Van Den Broecke. 'We hebben al heel wat gespecialiseerde winkels afgelopen, tot in West-Vlaanderen en Limburg toe. Hemden met korte mouwen, dat lukt nog, maar broeken vinden is een ramp. Als ze lang genoeg zijn, kunnen ze niet dicht en als ze in de taille passen, lijkt het of we water in de kelder hebben staan', zucht ze.

Op het werk van Herman, die gemeenschapswachter is bij Stad Gent, wordt de kledij op maat gemaakt maar de man wil ook wel eens wat anders aantrekken dan zijn werkplunje. In plaats van winkels met supergrote maten, zoekt Sabine eigenlijk een atelier dat de broeken van haar partner op maat kan maken. 'Of mocht er iemand zijn die het mij zou kunnen aanleren om zelf lange broeken te naaien, dan is er ook nog hoop', klinkt het.

Reacties kan u nog steeds mailen naar destelbergen@gentenaar.be. Wij sturen ze met plezier door naar Herman en Sabine. Die lieten ons ondertussen weten dat ze al 21 positieve reacties kregen op hun oproep. Maar alle tips zijn uiteraard nog welkom.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio