u leest toch ook?

Luie Lezer: Koenraad De Smet leest 'De echte troubadours' van Paul Verhuyck

Luie Lezer: Koenraad De Smet leest 'De echte troubadours' van Paul Verhuyck

Foto: kds

Destelbergen - Nee, hij mocht niet ontbreken in onze nieuwe vakantierubriek 'Luie Lezer': dorpsdichter Koenraad De Smet. Straks trekt hij naar de Highlands met 'De echte troubadours' van Paul Verhuyck in zijn bagage. Hoe hij aan dat boek kwam, is ook al een verhaal op zich. 'Ik vond het dit voorjaar op de tweede verdieping van een boekenwinkel in Redu. Soms moet je gewoon tussen de boeken dwalen om dan op een onbedacht moment te worden aangesproken door de verleiding van de woorden die tot leven komen als je ze in je ogen neemt', klinkt het.
'Het boek lag daar gewoon op mij te wachten. Het vertelt de geschiedenis van de Troubadours. Troubadour zou afgeleid zijn van het Occitaanse trobar ‘vinden’. Met de beelden van de Katharenstreek in mijn gedachten zal dit boek mij zeker smaken. In het boek vond ik een versregel die de associatie oproept met de Vanity Table die Destelbergen won in de wedstrijd 'Een Thuis voor een Beeld':

'Het vergaat mij zoals dat kleine kind
 Dat zijn gezicht in de spiegel ziet
 En het zo probeert te grijpen
 Dat de spiegel door zijn dwaasheid grijpt'
(Heinrich von Morungen, 1192)
 
Zo blijft de narratus van het hof dan toch nog deze zomervakantie aan zijn gemeente Destelbergen verbonden.
 
Blijf uw 'Luie Lezer'-keuze vooral naar ons mailadres sturen, een hele leeszomer lang. Met een korte verantwoording van uw favoriete vakantieboek, met een fijn citaat eruit en een foto waarmee u uw leesplezier duidelijk maakt. Ook de bibliotheek van Destelbergen werkt mee aan dit initiatief.
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio