en de olympische spelen zijn nog niet eens begonnen

Joepla brak gisteren record: 169 kindjes op speelplein in Beervelde

Joepla brak gisteren record: 169 kindjes op speelplein in Beervelde

Foto: Geert Herman

Lochristi - Records zijn er om gebroken te worden, dat zal u straks wel merken op de Olympische Spelen in Londen. Maar ook dichter bij huis is er eentje gesneuveld, in Beervelde dan nog wel. Gisteren waren er namelijk zegge en schrijve 169 kinderen op de speelpleinwerking Joepla in de Kloosterstraat. Gwynn Coumans haalde voor ons zijn rekenmachine en zijn statistieken boven.

'Op 1 juli 2008 waren we met 165 kinderen in Beervelde, en dat cijfer werd gisteren dus overtroffen met 169 kinderen. Het derde hoogste aantal kinderen dateert ook van deze zomer, op 3 juli daagden er 145 kinderen op', zegt Gwynn.  

'De aantallen liggen al elke dag van deze zomer hoog. Vorig jaar was ons gemiddeld aantal kinderen in Beervelde 92 kinderen. Het hoogste gemiddelde scoorden we op dezelfde locatie in de zomer van 2008 met 115 kinderen. Voorlopig - want we zitten hier nog twee dagen - ligt het gemiddelde van 2012 op 125 kinderen.'
 
U ziet het: de speelpleinwerking is ondanks het soms wisselvallige weer 'goe bezig.' Joepla start vanaf volgende week in de Koning Boudewijnlaan in Lochristi, en ook daar zal het natuurlijk weer super druk worden. Al was het maar omdat Lochristi Blogt er regelmatig neerstrijkt voor een fijne fotoreeks.
 
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio