Christoff en Lindsay maken van Sint-Baafs een Vlaamse openluchtdiscotheek

'Gent is altijd een beetje thuiskomen, en wij hebben al heel lang naar dit optreden uitgekeken. Er zijn veel kaarsjes gebrand om het vanavond droog te houden, en onze beden zijn verhoord. Nu is het aan jullie om te tonen dat jullie er ook klaar voor zijn', schreeuwde Christoff nadat hij eerst zijn zus Lindsay het Vlaamse feestje had laten op gang trekken. Het overvolle plein ging maar al te graag mee in de schlagergekte, en danste en zong zich dinsdagavond de ziel uit het lijf bij het derde optreden van het bekendste Vlaamse broer-en-zus-duo op Sint-Baafs.

Lindsay, in een fleurig zalmroze pakje dat ze nadien ruilde voor een nog zomerser kleedje, had met hits als 'Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat' en 'Ik lig nog steeds van jou te dromen' meteen de echte fans wakkergeschud.

Broer Christoff, keurig in een opzichtig geruit jasje gehesen, kwam het publiek opzwepen en uitdagen met enkele opdrachten: zo wou hij van Sint-Baafs één grote Vlaamse openluchtdiscotheek maken, en Gent laten zien hoe het er op een echt schlagerfestival eigenlijk aan toe ging. Met klassieke covers als 'Niemand laat zijn eigen kind alleen', 'I can see clearly now' en een Vlaamse versie van 'Sweet Caroline' was de toon gezet. Daarna werden de echt grote kanonnen bovengehaald met het duet 'Zaterdagavond' en de megahit 'Zeven Zonden' die door het hele Sint-Baafsplein driftig op de vingers van beide handen werden nageteld.

Het Vlaamse hitgeweld ging ruim een uur en een kwart ononderbroken door, en zorgde voor polonaises tot op de overvolle VIP-ruimte en de balkons bij de buren. Met 'dit was een avond die ik als een mooie herinnering meeneem naar huis' nam Christoff afscheid, waarna hij de massa nog een keertje uit de bol liet gaan met de 'ohohoo's' van zijn Vlaamse  'Sweet Caroline'. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio