intimistische theatershow in openlucht

Jean Blaute en Eric Melaerts delen opnieuw hun adoraties

Gent - De gemiddelde leeftijd op het Laurentplein lag zondagavond ruim twee decennia hoger dan de dag daarvoor, toen met Noria, Fantoom en Hermitage vooral een relatief jong publiek werd aangetrokken. Oude rotten Jean Blaute en Eric Melaerts, al door heel wat muzikale en artistieke watertjes gewassen, brachten er hun 'Gedeelde adoraties 3'-voorstelling. 'Adoreren is een nogal groot woord, daarvoor zijn we iets te oud geworden. We brengen gewoon muziek van mensen die we bewonderen. Monumentenzorg, zeg maar.'

Blaute en Melaerts zijn natuurlijk perfect op elkaar ingespeeld, zowel muzikaal als verbaal. Tussen de prachtige nummers door werd dan ook af en toe eens op een ludieke manier de man gespeeld, in  plaats van de bal. 'Moet kunnen, want we zijn ondertussen ook al 25 jaar getrouwd. Onze dochter Sabine zingt trouwens bij Scala. Enfin, als ze haar regels niet heeft tenminste', grapten de twee.

Boven het verbale steekspelletje en de spitse humor ging het natuurlijk vooral over schitterende tijdloze muziek die ze samen adoreerden. Een bonte mix, gaande van Boudewijn De Groots 'Tip van de sluier', over Donovans 'Sunshine Superman', 'Seven Horses in the sky' van The Pebbles, 'Your mind is on vacation' van Mose Allison, 'Over the Rainbow' van Judy Garland en 'Dance for Victor' van Philip Catherine. Luisteren en vooral genieten naar de intimistische theatershow in openlucht was de boodschap. En ja, dit was bij het publiek veruit de stilste avond van een weekje Luisterplein tot nog toe. Tot aan 'Love and Marriage', bekend van de komische reeks 'Married with Children', want toen mocht er al eens meegebruld worden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio