gedichtenbundel rond gemeentepolitiek nadert voltooiing

Tine Hertmans regisseert vooraf gecontesteerde dichtwerken in 'Kiezen of Dichten'

Tine Hertmans regisseert vooraf gecontesteerde dichtwerken in  'Kiezen of Dichten'

Foto: if

Destelbergen - Het verhaal over het Destelbergense literaire project rond de gemeenteraadsverkiezingen kent u ondertussen. Het zorgde - op zijn zachtst gezegd - voor wat troebelheid in de politieke vijver van de Open VLD- CD&V meerderheid. Ondertussen is de rust weergekeerd. Voormalig dorpsdichter Tine Hertmans werkte samen met haar echtgenoot Tony De Bruycker steeds verder achter de schermen, om de bundel met 42 gedichten in de juiste vorm te gieten. 'Ik publiceerde al eerder twee bundels bij Demer Uitgeverij, waarmee ik trouwens voor VSB Poëzieprijs 2012' een selectie in de wacht sleepte. Een gedicht uit 'De geur van akkerwinde' en een uit 'Tuin van Eden' werden opgenomen in de bij deze prijs horende bundel', vertelt Tine.

De bundel, die zich al op heel wat voorinschrijvingen mag verheugen, is een mix van stijlen geworden die volgens Hertmans niet uiteenlopender kan zijn. 'We zijn elk totaal verschillende dichters, wat tot de prettige bijwerking leidt dat je als lezer van de ene verrassing in de andere stort. Elke dichter heeft een afzonderlijk deel in de bundel, met telkens veertien gedichten. Achteraan is er een korte bio- en bibliografie van elk van ons. De romantische foto van het gemeentehuis op de cover ontlokt al eens de bedenking dat we geen sant in eigen land zijn.'

Uitgeverij Demer zelf heeft het over 'humor, ironie, stemgedrag, diverse politici, passie en vertwijfeling met betrekking tot de hedendaagse politiek kenmerken deze bundel.'  Pittig detail is ook dat de uitgever op de achterflap van de bundel verwijst naar de heisa rond het hele project. 'De reacties waren zeer uiteenlopend, maar uiteindelijk is men overstag gegaan en konden de gedichten worden gepubliceerd', lezen wij.
 
Later leest u hier ook nog de persoonlijke mening van dichteres Tine Hertmans rond de hele heisa. Zij is de enige van het trio die we nog niet aan het woord lieten over de zaak. Meteen krijgt u er dan als primeur ook een eerste gedicht van de vroegere dorpsdichter bij.

Binnenkort zal ook een boekpresentatie gehouden worden, de exacte datum zal later worden medegedeeld. U kan nu al inschrijven voor dit evenement en/of bestelling van de bundel. Alle info daaromtrent via tony.de.bruycker@telenet.be of bellen naar 0495 85 62 27. De bundel kost € 14,00 (+ €3,00 port bij verzending, te storten op rekening IBAN BE62 9792 2414 3561 BIC ARSPBE22 met vermelding dichtbundel.

 
 
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio