1924-2012

Ere-gemeentesecretaris Leon Matthijs overleden

Leon was drie weken geleden bij de uitreiking van de Cultuurlaureaat 2012-prijs op het gemeentehuis duidelijk door emoties overmand Foto: Geert Herman

Lochristi - Zondagnacht is ere-gemeentesecretaris, vroegere voorzitter van VTB-VAB en bezieler van de Reinaertreuzen Leon Matthijs op 87-jarige leeftijd overleden. Kort nadat hij op 11 juli samen met de 'Vrienden van de Reinaertreuzen' als Cultuurlaureaat 2012 van Lochristi werd gehuldigd, werd Leon opgenomen in het ziekenhuis, waar hij op korte tijd verschillende operaties onderging. Sinds vorige donderdag werd hij in kunstmatige coma gehouden. Vannacht is hij overleden', aldus zijn oudste zoon Luc.

Behalve ontwerper van het Begoniafestival en bezieler van het hele Reinaertgebeuren in en om Lochristi was Matthijs ook onderwijzer in de gemeenteschool tussen 1944 en 1961. Nadien werd hij gemeentesecretaris van Lochristi tot aan de fusie in 1977. Meer info en reacties op zijn overlijden volgen hier later.

In 2008 maakte Lochristi Blogt een Buur in Zicht van Leon, die kan u via deze link nog eens nalezen. Ook toen Matthijs Gezel van de Wase Raap werd, berichtten wij daarover. Dat verhaal vindt u hier. Drie weken geleden was onze  Nieuwsbladsite ook aanwezig op de huldiging van Leon Matthijs en zijn 'Vrienden van de Reinaertreuzen' als Cultuurlaureaat 2012. Toen was al duidelijk dat het niet zo goed ging met de bekende Lochristinaar.

Lochristi Blogt maakt haar rouwbetuiging over aan familie en vrienden van Leon Matthijs. Wie zelf wil reageren op het overlijden van de bekende Lochristinaar, kan dat hieronder.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio