‘Zonder jullie geen Kraantje Pappie, zonder Kraantje Pappie geen feestje’

LOKEREN - Voor wie na acht dagen Lokerse Feesten nog energie genoeg in de tank had, opende de Grote Kaai vanavond met Alex van der Zouwen, de gekke man uit Groningen die u wellicht beter kent als Kraantje Pappie. Samen met zijn kompaan en en DJ Fris, die op de achtergrond allerlei gekke toeren uithaalde aan de mengtafels, moest hij Lokeren opwarmen voor het grote werk. Of dat echt lukte op een halfvol plein was nog maar de vraag.

Aan enthousiasme ontbreekt het Kraantje Pappie niet, en zijn eerlijkheid kan je hem ook wel nageven. ‘Ik vraag nooit dat de mensen klappen, ik wil alleen als ze applaudisseren dat ze dat oprecht doen, omdat zij houden van wat hij hier brengen’, klonk het een beetje pathetisch. Met ‘Barkeeper’, ‘Wat nou als het lukt’ – een heel fijn nummer voor 'de mama' die een beetje twijfelt aan de carrière van zoonlief – en het leuke ‘School is begonnen’ was de toon meteen gezet voor vijfenveertig minuten pretentieloze hiphop en dat leek al bij al wel de belangrijkste intentie van de doortocht van Kraantje Pappie in Lokeren.

De man uit Groningen putte vooral uit zijn recente en eerste cd ‘Crane’, en wou het publiek daar volledig in mee doen gaan. Interactie was er trouwens genoeg: om beurten zingen, of aanvullen waar nodig en dj Fris een beetje jennen om nog wat 'shit' te draaien: de eerste helft van de Grote Kaai had er wel (een beetje) zin in. Voor het overige kregen we het een beetje op onze heupen  bij de eindeloze rij ‘fockings en ‘fucks’die door de meestal steriele teksten klonken. Met een klein dubstepintermezzo van Noisia werd de Grote Kaai dan nog even omgetoverd in een soort turnclub, voor zover men daar natuurlijk de gekke gewoonte heeft om één hand op je hoofd te leggen voor je aan je kunstjes begint. 

 
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio