Gers Pardoel neemt iedereen mee op de Bagagedrager

LOKEREN - De opener van de laatste dag van de Lokerse Feesten zorgde voor een invasie van (hele) jonge kinderen en ook wat ouder grut op het festivalplein. Bordjes met de boodschap ‘Neem me mee’ vlogen al de warme zomerlucht in, nog voor rapper Gers Pardoel zijn eerste lettergrepen aan elkaar reeg. De man die vroeger al meebakte aan zo’n heerlijk Broodje Bakpao van The Opposites zette de boel een klein uur in de fik.

 ‘In Nederland zijn ze los, maar in België zijn ze nog een miljoen keer losser.  En weten dat dit maar een uurtje rijden van bij mij thuis is. Is er iemand die hier nog iets te huur staan heeft in Lokeren?’ De liefdesverklaringen aan het adres van het uitzinnige publiek waren niet uit de lucht, en Pardoel maakte meteen ook een filmpje dat hij beloofde prompt op Twitter te zetten.

Tussen al de verhaaltjes door, rapte en huppelde de man zich ook te pletter.  Een beetje de ‘beleefde’ versie van Kraantje Pappie, maar deze keer dus wel  ‘kinderen toegelaten’.  De f**king woordenschat had plaats gemaakt voor verhaaltjes over een toffe meid die op Barbie geleek, en dat rijmde dan meteen gezellig op Bacardi. 'Morgen ben ik rijk', 'Spookstad' en 'Ik ga hard' waren voor de meeste fans gewoon meezingertjes. Moraliserende boodschappen in prettige verpakkingen waren er ook, of wat vindt u van ‘Je kan alles zijn, zolang je maar jezelf bent.’ Straf, voor een zomeravond midden augustus voor een klad jong volk. Lokeren wachtte natuurlijk op de echte hits, en Pardoel mocht bij ‘Bagagedrager’ en ‘Ik neem je mee’ eigenlijk gerust de microfoon dichtzetten en even achterover leunen, want het publiek nam de zaak toen gewoon over van de Nederlandse rapper.

 
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio